Najaarsprogrammatie Canvas en nieuwe huisstijl

FacebookTwitterLinkedIn

Canvas ondergaat dit najaar een grondige verandering. Zo krijgt de zender vanaf 24 augustus een nieuwe huisstijl. De belangrijkste exponenten hiervan zijn het nieuwe logo en de upgrade van de website. Op het nieuwe Canvas.be krijg je niet alleen alle mogelijke informatie over het tv-aanbod, maar je kan er ook een heleboel Canvas-programma`s integraal bekijken. Op je laptop, tablet of smartphone.

 

Maar ook de programmatie krijgt een update. De nadruk ligt op duiding, informatie en cultuur maar ook wil het een alternatief zijn op gebied van fictie en ontspanning.

 

Terzake verschuift naar de laatavond ten gevolge van Reyers Laat. Elke dag gaan Kathleen Cools en Annelies Beck afwisselend op zoek naar de kern van de zaak met een diepgaand gesprek met een gast uit de actualiteit, en een sterke reportage. Uitzenduur is omstreeks 22u45.

 

De afspraak, een gloednieuw actuaprogramma waarin Bart Schols elke avond om half negen op zijn eigen manier naar het nieuws kijkt. De afspraak wordt een programma voor mensen die helemaal mee zijn met de gebeurtenissen van de dag, maar toch nog op hun honger blijven.

 

Het nieuwe muziekprogramma Off the Record polst naar de muzikale invloeden van Belgische muzikanten. De eerste aflevering is gepland op maandag 28 september.

 

Canvas sluit dit najaar vier keer in de week zijn avond af met Winteruur, een kort en simpel programma waarin Wim Helsen interessante gasten uitnodigt voor een gesprek over hun favoriete tekst en de schoonheid van het geschreven woord. De gasten kunnen kunstenaars en theatermakers zijn, maar net zo goed ondernemers, wetenschappers of schrijvers. Vanaf 26 oktober van maandag tot donderdag na Terzake.

 

Reyers 2020 is een vijfdelige programmareeks over het vernieuwingstraject voor het VRT-gebouw aan de Reyerslaan en over de manier waarop dat nieuwe VRT-huis zal worden ingeplant in een veel ruimer stadsvernieuwingsproject rond de Reyerssite. Vijf architectenteams werden geselecteerd om een ontwerp in te dienen. Canvas zocht hen op in volle voorbereiding van hun ontwerp. Dit is voor later dit najaar.

 

In Wetenschap redt de wereld gaat Jeroen Buyse op zoek naar wetenschappelijke oplossingen voor grote en minder grote problemen.

 

Het eerste kwartaal portretteert beginnende ondernemers in heel diverse domeinen. Ze vertellen ongegeneerd welke offers zij brengen en welke lessen ze leren op hun weg naar succes. Gepland voor later dit najaar.

 

Spul en Slijk kijken ieder op hun eigen manier naar sporters en hun drijfveren. Spul is een grensverleggend programma over doping en Slijk volgt sporters die hun passie beleven in weer en wind, soms tegen beter weten in en zonder garantie op succes. Slijk start op maandag 24 augustus.

 

Vanaf 10 september komen Ivan De Vadder en Wouter Verschelden met De Logische Premier. Ze tonen hoe de Vlaamse en federale regeringen in 2014 tot stand kwamen door toedoen van vier partijvoorzitters uit dezelfde generatie.

 

In Radio Gaga trekken de bevriende acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio naar acht locaties in België om er enkele dagen lokale radio te maken. Ze zenden onder meer uit in een psychiatrische instelling, op een camping, in het strengste internaat van Vlaanderen en in een revalidatiecentrum. Vanaf 25 augustus om 21u15.

 

“Naast onze focus op de kerndomeinen willen we ook een alternatief bieden op het vlak van fictie en ontspanning. Met eigen programma`s als de fictiereeks Bevergem, maar ook met ons internationaal aanbod. Daarvoor zijn we vanuit een andere insteek dan vroeger op zoek gegaan naar de beste fictiereeksen en films die er op de markt te vinden zijn. Series als Gommorah en Les témoins, of films als Fish Tank van Andrea Arnold, Drive van Nicolas Winding Refn en Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch. Ook kortfilms krijgen voortaan een vaste stek op Canvas”, vertelt Paul Peyskens, netmanager van Canvas.

 

“Uiteraard gooien we niet alles van het vroegere Canvas overboord. Wat goed was en past bij ons DNA, blijft behouden, zij het soms een beetje aangepast of op een ander uitzendmoment. Dat gaat van Vranckx en Panorama (vanaf 30 augustus op zondag) over De Canvasconnectie en Karakters tot Fans of Flanders en Alleen Elvis blijft bestaan“, concludeert hij.

 

Bekijk hier de verdere details.