Erik Roddenhof wordt de nieuwe CEO van de Persgroep Nederland

FacebookTwitterLinkedIn

Topman Frits Campagne (60) van de Persgroep Nederland zet een stapje terug. Hij blijft aan als voorzitter van de raad van bestuur, maar draagt de dagelijkse leiding van het mediabedrijf over aan huidig commercieel directeur Erik Roddenhof (44). Die treedt ook toe tot de raad van bestuur.

Het besluit om de raad van bestuur uit te breiden is mede ingegeven door de flinke groei van de onderneming. In anderhalf jaar tijd is de Nederlandse tak van de Persgroep twee keer zo groot geworden, vooral dankzij de overname van de uitgever van regionale kranten Wegener.

Christian Van Thillo, groeps-CEO de Persgroep: “Wij hebben met onze activiteiten in Nederland nog vele ambities en de ontwikkelingen in de mediasector gaan snel. Onze schaalgrootte behoeft nu een breder topmanagement. Daarnaast geeft Frits aan dat enige verjonging zeker geen kwaad kan. Wij zijn Frits dankbaar hoe hij ons van een bescheiden begin met enkel Het Parool heeft gebracht naar het grootste (nieuws)mediahuis van Nederland”.

Erik Roddenhof werkt nu vier jaar bij de Persgroep Nederland, momenteel als CCO. In die rol is hij commercieel eindverantwoordelijke en stuurt hij sales en marketing aan. Voor de Persgroep werkte Roddenhof onder meer bij energiemaatschappij Nuon en telecomprovider KPN.