Drukkerij Moderna Printing neemt Corelio Printing over

FacebookTwitterLinkedIn

Vrijdag werd drukkerij Corelio Printing uit Erpe-Mere failliet verklaard. Overleg met overnamekandidaat Moderna Printing leidde maandag nog niet tot een akkoord. Dinsdag werden de gesprekken hervat en volgde er een succesvol overnamebod.

Moderna Printing is een familiebedrijf in handen van de familie Bongaerts en drukt in Beringen folders, brochures, magazines en catalogi. Er werken meer dan 85 personeelsleden en enkele tijdelijke werkkrachten.

Bij Corelio Printing zal het personeelsbestand na de overname afgeslankt worden. Zowat de helft van de 160 personeelsleden kan aan de slag blijven. Later deze week zal de directie een deel van het personeel een job aanbieden bij de opvolger van Corelio Printing, die ‘Rothoma’ zal heten.

Algemeen directeur van Moderna Printing Eric Bongaerts licht toe: “Hoe spijtig het ook is, ik denk dat het beter is een goede toekomst te hebben voor een deel van het personeel dan voor niemand. Moderna Printing zal de reeds geplande drukopdrachten zonder onderbreking verder afwerken en de drukkerij zal in een afgeslankte, maar gezonde versie terug worden opgestart. Met deze overname wordt Moderna Printing meteen de grootste heatset-rotatiedrukker voor tijdschriften, catalogi en huis-aan-huisbladen in de Benelux.”

Volgens vakbondsvertegenwoordiger Erwin Callebaut is er nog geen sprake van een werkonderbreking en dat zou zo blijven tot er meer duidelijkheid is over de verdere afwikkeling. Donderdag volgt een personeelsvergadering bij Corelio Printing waarbij het verloop van de overgang geëvalueerd zal worden.

De komende dagen volgen ook nog andere gesprekken met het personeel, dat ondanks het banenverlies wel loongarantie en duidelijkheid krijgt. Personeelsleden die na de overname willen blijven, zullen doorstarten aan gelijke arbeidsvoorwaarden. Wie dat wil, kan het bedrijf ook vrijwillig verlaten. Volgende week zal het personeelsbestand dan teruggebracht worden tot 80 à 85 personeelsleden.

Update 30 augustus

Bij het voormalige Corelio Printing zullen uiteindelijk 90 personeelsleden aan de slag blijven. Dat is donderdag gebleken tijdens een personeelsvergadering. Het gaat om een zeventigtal arbeiders en een twintigtal bedienden. Personeelsleden die hun baan verliezen, zijn daarover donderdag geïnformeerd.

De vakbonden begeleiden het personeel met de afhandeling van hun ontslag en de curatoren ronden het dossier af. Wie mag blijven, wordt tijdelijk via een interimkantoor tewerkgesteld. Later volgt een omzetting in een vast contract.