Corelio Printing te koop: Circle Media Group zoekt een nieuwe eigenaar voor de Belgische filialen

FacebookTwitterLinkedIn

Circle Media Group (CMG) zoekt een koper voor Corelio Printing, de drukkerij in Erpe-Mere die onder meer tijdschriften als Paris Match en Goal! drukt. Eerder moest de groep al zijn Nederlandse activiteiten (Roto Smeets) sluiten en donderdag gebeurde hetzelfde met de Oostenrijkse dochter Oberndorfer Druckerei.

Circle Media Group gaat zijn printactiviteiten herstructureren wegens de sterk dalende volumes, luidt het in een persbericht. De Oostenrijkse activiteiten worden gesloten en voor de filialen in België (Corelio Printing) en Duitsland wordt een koper gezocht.

Na een redelijk 2017 zagen we de markt in 2018 sterk verslechteren. De papierprijzen zijn gestegen met 15 à 20 procent, terwijl onze printvolumes dubbel zo hard als gemiddeld daalden.” Het bedrijf wijst erop dat het afbouwen van capaciteit en personeelsbestand in veel landen te duur is door de arbeidswetgeving. Voor Roto Smeets in Nederland werd het faillissement aangevraagd, hetzelfde zal nu gebeuren voor Oberndorfer Druckerei.

CMG wou een paar jaar geleden een leidende speler worden in de Europese drukkerswereld, maar kan die ambitie niet meer waarmaken. De groep wijst erop dat de Belgische en Duitse activiteiten “in goede conditie zijn” en dus een toekomst verdienen onder een nieuwe eigenaar. Voor de Spaanse activiteiten, die onlangs een herfinanciering kregen, worden verschillende opties tegen het licht gehouden.

Bron: Belga.