DPG Media rolt nieuwe videostrategie uit

FacebookTwitterLinkedIn

In een snel veranderende wereld van televisie, video en het kijkgedrag van de kijker, kiest DPG Media ervoor een nieuwe videostrategie uit te rollen. Die bestaat uit de uitbouw van twee digitale platformen en de versterking van het lineaire aanbod.

Verdere ontwikkeling digitale platformen

Het gratis videoplatform VTM GO is een groot succes, meer dan 500.000 actieve kijkers genereren meer dan 11,5 miljoen views per maand. Daarnaast gaat DPG Media verder met de ontwikkeling van een streamingplatform met een betalend digitaal aanbod van binnen- en buitenlandse series en films, de zogeheten ‘Vlaamse Netflix’. Hierop zal heel wat exclusieve content te zien zijn, met fictie als belangrijkste genre. Zo staat het al vast dat De Bende van Jan De Lichte op het platform te zien zal zijn.

Wijzigingen bij lineaire zenders

Ook het lineaire aanbod bij DPG Media wordt versterkt. Op 2 maart start de nieuwe seriezender CAZ 2, vol Vlaamse en internationale series. Zo zullen voor het eerst de Walter Presents-series – tot nu toe enkel online te bekijken via VTM GO – op een lineaire zender te zien zijn. CAZ 2 brengt ook reeksen als Clan, Cordon en Mr. Robot, vaak met verschillende afleveringen op één avond na elkaar.

Kinderen kunnen vanaf 2 maart afstemmen op één lineaire zender: VTM KIDS, een samensmelting van VTM KIDS en VTM KIDS Jr. Daarnaast blijft het populaire VTM KIDS-blok bij VTM een belangrijke manier om kinderen te bereiken. Het aanbod kinderprogramma’s op VTM GO wordt dankzij een samenwerking met Viacom (Nickelodeon en Nick Jr.) uitgebreid met titels zoals Spongebob en Paw Patrol.

Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, radio & streaming: “We willen onze band met de kijkers in Vlaanderen verder uitbreiden, niet alleen lineair, maar ook met een sterk digitaal verhaal. We bouwen verder aan het VTM GO-platform en starten ook met een betalend streamingplatform. Vlaamse, creatieve content is key. De kijker wordt onze programmadirecteur want hij kan bepalen welke content, wanneer en met welk comfort hij die wil zien.”

Wilfried Celis, business & development director: “Groeien in video is een van onze grootste ambities, vandaar de forse investering in zowel digitaal als lineair. De komende maanden werken we verder aan de uitvoering van onze plannen. We zullen deze op het juiste moment delen met onze business-stakeholders.”