CIM Persstudie 2018: de analyse van Mediafin

FacebookTwitterLinkedIn

De krantenverkoop (print + digitaal) van Mediafin, uitgever van De Tijd en L’Echo, gaat door op het elan van de voorbije jaren. De recentste verkoopcijfers (januari-augustus 2018) tonen opnieuw een groei voor de kranten. De Tijd houdt met een groei van 3,4% de positieve koers aan die ze nu al 8 jaar ononderbroken vaart. L’Echo doet nog beter en noteert een stijging van 9,3%.

De groei van beide zakenkranten wordt gevoed door het succes van hun abonnementen. Het aandeel abonnees bedraagt ondertussen al 90%. Het consequent inzetten op betrouwbare journalistiek, digitalisering en innovatie, alsook de blijvende focus op entrepreneurship en new economy liggen aan de basis van deze constante groei.

Stijgend lezersbereik

Deze groei in krantenverkoop vertaalt zich ook in een stijgend lezersbereik. De tonen bijzonder goede resultaten voor Mediafin.

Het voorbije jaar trokken De Tijd en L’Echo opnieuw veel nieuwe lezers aan, wat resulteerde in een stijging van 34% voor het totale nieuwsmerk.

Ook de magazines Netto/Mon Argent en Sabato kunnen tevreden terugblikken. Het bereik van de personal finance magazines Netto en Mon Argent klimt met 59% en dat van het luxemagazine Sabato met 60%.