Brusselse tv-zender BX1 krijgt plaats 10 na geschil met Proximus

FacebookTwitterLinkedIn

De regionale Brusselse tv-zender BX1 kondigt aan dat ze binnenkort de 10de plaats krijgt in het Brusselse zenderaanbod van Proximus. De beslissing komt er na een geschil in juni tussen het tv-kanaal en de telecomprovider.

Bij BX1 zijn ze tevreden: “Voortaan is de situatie voor de Brusselse zender gunstiger dan ooit qua zichtbaarheid en toegankelijkheid”.

Volgens de regionale zenders lapt Proximus de regels aan zijn laars van het SMA-decreet van de Franse Gemeenschap (Décret sur les Services de Médias Audiovisuels). Dat stelt sinds vorig jaar dat lokale tv-kanalen in hun zendgebied een van de eerste vijftien posities moeten krijgen.

De Waalse lokale tv-zenders blijven tussen plaats 160 en 171 staan. “Er zullen nu gesprekken worden opgestart”, verklaart Marc de Haan, CEO van BX1, aan Belga. Hij merkt daarbij op dat de urgentie in hun geval van een andere orde is. “Ze gingen van nummers in de 300 naar de 160, dus dat was minder dringend.

Ter info: BRUZZ, de Nederlandstalige tv-zender voor Brussel, verhuist naar zendernummer 15 bij Proximus. De wijzigingen van BRUZZ en BX1 gelden enkel in de Brusselse gemeenten.

U kan nog altijd ons interview ontdekken met Fabien Bourgies, directeur van FTL, la Fédération des télés locales, om meer te weten te komen over het aanbod van de lokale tv-zenders.