Laurette Onkelinx en Louis Michel binnenkort wekelijks te volgen op LN24

FacebookTwitterLinkedIn

De voormalige federale ministers Laurette Onkelinx (PS) en Louis Michel (MR) zullen vanaf dit najaar elke vrijdagavond te volgen zijn op het nieuwe non-stop informatiekanaal LN24. “Chez Laurette et Louis” wordt een uitzending van anderhalf uur en zal ook in het weekend herhaald worden. In de uitzending zullen de twee opvallende gebeurtenissen bespreken, niet alleen van politieke aard, want ook de wekelijkse actualiteit komt aan bod.

Martin Buxant, bezieler van het project, zal de uitzending monitoren. Onkelinx en Michel zullen een veelzijdige rol aannemen als expert, observator, commentator en verteller. De invalshoek van de uitzending wordt er een van constructie eerder dan confrontatie.

Laurette Onkelinx steekt het niet onder stoelen of banken: haar politieke activiteiten beletten haar om veel tv te kijken. Ze zegt dan ook “verrast” te zijn door het voorstel van een zender van “mannen en vrouwen die risico’s nemen”. Haar positieve antwoord werd bovendien sterk beïnvloed door de aankondiging dat ook Louis Michel zou deelnemen. Met hem, verklaart Onkelinx, heeft ze nog “heel belangrijke en diepe discussies” gehad ten tijde van de regering-Verhofstadt.

Louis Michel zegt zich gemotiveerd te voelen door het brede gespreksplatform dat de uitzending aanbiedt. Dat steekt af tegen het aanbod van sociale media, die “vrij spel geven aan de donkerste kanten van de mens, die er zich achter een soort scherm van onschendbaarheid kan verstoppen”. Michel van zijn kant benadrukt dat de deelname van Laurette Onkelinx, waarmee hij het secularisme binnen de regering-Verhofstadt nog verdedigd heeft, zijn eigen keuze “geenszins bemoeilijkte”.