Brecht Decaestecker wordt nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws

FacebookTwitterLinkedIn

Brecht Decaestecker wordt de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Vanaf januari 2020 zal hij de hoofdredactie van HLN met Dimitri Antonissen (HLN.be) en Frederik De Swaef (regio) vervoegen. Sinds 2016 was hij hoofdredacteur digitaal bij VRT NWS. Nu keert hij terug naar DPG Media, het bedrijf waar hij voordien tien jaar aan de slag was. Zijn hoofdopdracht wordt het betalende aanbod van HLN – zowel digitaal als op papier – te versterken.

Brecht Decaestecker: “Ik heb bij de VRT veel kansen gekregen, enorm veel bijgeleerd en met fijne collega’s kunnen samenwerken. Maar als je gevraagd wordt om de grootste krant en nieuwssite van het land mee te mogen leiden, kan je geen neen zeggen. Het News City-project spreekt me sinds de oprichting anderhalf geleden al enorm aan en dit voelt dan ook als het juiste moment om terug te keren naar het bedrijf waar ik niets dan mooie herinneringen aan heb. Het betalende aanbod van Het Laatste Nieuws versterken is een even geweldige als plezante opdracht.”

“Brecht is één van de weinige mensen in Vlaanderen die oud genoeg is om te weten hoe je een krant moet maken maar ook jong genoeg om aan te voelen hoe je kwaliteitsjournalistiek in deze digitale wereld tot bij de Vlamingen brengt”, zegt Paul Daenen, directeur van News City. “Met zijn komst heeft ons team van hoofdredacteurs er een topper bij en zijn we bijzonder goed gewapend om ons betalend aanbod te verstevigen, zodat abonnees dagelijks een sterk aanbod aan duiding, achtergrond en service kunnen verwachten. Populaire topkwaliteit op elk platform, papier en digitaal.”