BORA’s: Wavemakers behaalt zilver in de categorie Special Campaigns – Cause/Charity/Non-Profit

FacebookTwitterLinkedIn

Het PR- en communicatiebureau Wavemakers viel in de prijzen tijdens de Best Of Reputation Awards (BORA’s) in Antwerp Expo. Het Wavemakers-team behaalde een zilveren award in samenwerking met de Mucovereniging in de categorie Special Campaigns: Cause/Charity/Non-Profit.

We zijn verheugd dat we de zilveren prijs mogen ontvangen binnen deze categorie. De erkenning is een waardering voor de campagne”, zegt Elke De Mayer, oprichtster Wavemakers. “Het maakt ons extra gelukkig omdat we via de BORA’s de Mucovereniging nog meer onder de aandacht kunnen brengen. Daarnaast ben ik ook fier dat het harde werk en de toewijding van ons team op deze manier beloond wordt. Volgende week is het de Mucoweek, dus het winnen van deze award is de perfecte aftrap.

Tijdens de Europese Mucoweek in 2022 pakte de Mucovereniging opnieuw uit met een unieke sokkencollectie. Dat om aandacht te vragen voor mucoviscidose, de meest voorkomende levensbedreigende, erfelijke ziekte in ons land. Wavemakers bedacht het creatieve concept waarbij alle Belgische burgemeesters werden opgeroepen om de #mucosocks-campagne een voetje te helpen.

We vertrouwden op de expertise van Wavemakers om de ideale strategie en timing te bepalen voor een spectaculair resultaat”, vertelt Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging.

De eerste BORA’s werden georganiseerd in 2022 door ACC in samenwerking met C Square. De BORA’s vieren het beste werk op vlak van earned media en influencer relations. De jury kijkt naar de creatieve uitmuntendheid in strategie, campagnes en oplossingen die de reputatie beheren van een merk, de belangen verdedigen en een maatschappelijke of zakelijke impact hebben.

Midden september werd de shortlist aangekondigd van campagnes die kans maakten op een award. Dan was het aan de agencies om hun campagnes, die de shortlist hadden gehaald, live te verdedigen voor de jury. Op basis van die verdediging besliste de jury wie met een gouden, zilveren of bronzen award naar huis zou gaan tijdens de BORA’s Awards Night.