Artsenkrant lanceert e-learningplatform Eduthon

FacebookTwitterLinkedIn

De Artsenkrant lanceert Eduthon, de oplossing voor drukbezette artsen die navorming van hoge kwaliteit eisen. Zowel huisartsen als specialisten vinden in de Artsenkrant en op het digitaal audiovisueel platform Eduthon geaccrediteerde opleidingen, waarmee hun permanente vorming op eigen tempo vorm krijgt.

De Artsenkrant biedt twee abonnementsformules voor artsen aan. Met een basisabonnement heeft de arts toegang tot de geaccrediteerde artikels in de Artsenkrant. Via een QR-code kunnen artsen zich op het artikel ‘accrediteren’. De tweede abonnementsformule is de all-in formule waar artsen naast het basisaanbod ook toegang krijgen tot meerdere geaccrediteerde opleidingen via het Eduthon-platform.

De aangeboden vorming is voldoende breed om zowel huisartsen als specialisten te bereiken. De Artsenkrant wil artsen permanent bevragen over hun interessesfeer en de toekomstige vormingen daarop afstemmen. De ambitie is gradueel meer specifieke opleidingen te voorzien zodat de verschillende medische disciplines hun gading in Eduthon vinden.

Eduthon is de samentrekking van EDUcation en maraTHON. Het gaat om een inhoudelijk onafhankelijk project zonder externe commerciële sponsoring. Eduthon is complementair met de navorming die beroeps- en wetenschappelijke verenigingen en de farmaceutische industrie aanbieden.

Jan Bamelis, Directeur Roularta HealthCare, uitgever van de Artsenkrant: “Een recente enquête wijst uit dat Health Care Professionals steeds meer vragende partij zijn om op hun eigen tempo en op zelf gekozen momenten tijd te maken voor continue vorming. Met 42 jaar expertise heeft de Artsenkrant de geschikte basis om de vraag van artsen naar die continue vorming te ondersteunen. Het correct, objectief en met oog voor hun belangen informeren van artsen is een kernactiviteit van de Artsenkrant. Sinds een drietal jaar bouwden we ook steeds meer knowhow op inzake educatie en e-learnings, voornamelijk via webinars uitgezonden vanuit onze eigen professionele studio’s. Vanuit de eigen sterkte wil de Artsenkrant hierin voort een prominente rol spelen door alle lezers een breed gedragen navorming aan te bieden.”

De Artsenkrant is een uitgave van Roularta Healthcare, een afdeling van Roularta Media Group. Naast de Artsenkrant en de Franstalige tegenhanger ‘Journal du Médecin’, geeft Roularta Healthcare ook De Apotheker/Le Pharmacien, Bodytalk, Belgian Oncology & Hematology News en AK/JM Hospitals uit. Daarnaast organiseert Roularta Healthcare tal van webinars en events, zoals de Galenus-prijs.