Laden Evenementen

Nieuws geeft hoop!

19:00 - 23:30
FacebookTwitterLinkedIn
provincie antwerpen

Kan positief nieuws de wereld redden?

Een samenwerking tussen Provincie Antwerpen, de Vlaamse Vereniging van Journalisten en het 4de Pijlersteunpunt

Dagelijks bestoken de media ons met negatief nieuws over de ontwikkelingen in de wereld. Wij zijn echter overtuigd van de maatschappelijke betrokkenheid die goed nieuws teweeg kan brengen. Op deze inspirerende avond schudden we de media wakker om het tij te keren. Want goed nieuws is ook nieuws! En meer nog, hoopvol nieuws zal de wereld redden.

De Nederlandse journalist Ralf Bodelier richtte Worldsbestnews.nl op. Als bevlogen spreker licht hij zijn visie toe over goed nieuws. Daarna gaat hij in een panelgesprek de discussie aan met twee Vlaamse journalisten (Gie Goris van MO* Mondiaal Magazine en Luc Michielsen van Belga) en het publiek. Als extraatje schotelen de 4de Pijlerorganisaties de andere aanwezigen alvast een vleugje goed nieuws voor.

Een uitgebreid netwerkmoment zorgt ervoor dat journalisten naar huis gaan met een pak goed nieuws uit de wereld, aangeleverd door inwoners van onze provincie die samenwerken aan een betere wereld.

Voor wie?

De inspiratieavond is voor iedereen die meer goed nieuws wil. Ngo’s die goed werk verrichten in de wereld, vrijwilligers, al dan niet met een migratieachtergrond, die zelf een 4de pijler hebben opgericht, ambtenaren die projecten in het Zuiden mee ondersteunen, journalisten die dit nieuws de wereld in sturen en studenten journalistiek die de toekomst van het journalistiek veld zijn. Na deze avond is je adresboek gevuld met boeiende contacten!

De toegang is gratis, maar inschrijven vooraf is wel verplicht.

Programma

  • 19u verwelkoming met hapje en drankje
  • 20u Ralf Bodelier, oprichter van Worldsbestnews.nl
  • 20u45 Inspirerende verhalen van bij ons
  • 21u Panelgesprek ‘Kan positief nieuws de wereld redden?’ met journalisten Gie Goris en Luc Michielsen, en interactie van het publiek
  • 21u Netwerkmoment