JBC en Lidl zijn de grote winnaars op de RetailDetail Night

FacebookTwitterLinkedIn

Gisterenavond ging in San Marco Village de RetailDetail Night van 2017 door. Naast een retail jaaroverzicht en een hoofdact door Howard Saunders werden daar de jaarlijkse Retail Awards uitgereikt. Een overzicht:

Beste Folder van het Jaar 2017: JBC
De prijs ‘Beste Folder van het jaar’ werd dit jaar voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door BD MyShopi. De juryprijs voor Beste Folder van het Jaar 2017 ging naar JBC. JBC werkte voor de creatie samen met het agentschap BeContent. Voor deze prijs werden ook categorieprijzen uitgereikt tijdens het voorprogramma ‘Attention Please’. Deze winnaars werden verkozen aan de hand van een stemming begeleid door Marktonderzoeksbureau Profacts. De categorieprijzen waren dit jaar weggelegd voor Delhaize in de categorie ‘Supermarkten’, Gamma voor ‘Home, DIY, Tuin & Dier’, MediaMarkt voor ‘Electro & Telecom’ en tenslotte Kruidvat in de categorie ‘Beauty, Lifestyle & Merken’. Deze vier retailers verlengen daarmee hun prijs van vorig jaar.

Retail Sustainability Award 2017-2018: JBC
De vakprijs Qrf Retail Sustainability werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Vakgenoten konden tijdens de voorbereidingsperiode sustainable retailers nomineren. Na de nominatieronde werd reeds een top 10 bekendgemaakt (Auping – Colruyt – Färm – HEMA – IKEA – JBC – Jüttu – Leapp – Lidl – The Body Shop), maar het was uiteindelijk JBC die met de prijs naar huis mocht. JBC sleept op die manier, als enige retailer, twee prijzen in de wacht.

Retail Forum Belgium Award – Retailer of the Year 2017: Lidl
Lidl mag zich dit jaar Belgian Retailer of the Year noemen, een prijs georganiseerd door Retail Forum die mee werd bepaald door de sector. Na inschrijving voor de RetailDetail Night was het namelijk mogelijk om voor één van de drie kandidaten te stemmen. De andere genomineerden waren Brantano en Medi-Market.

Qrf Retail Awards 2017-2018: Standaard Boekhandel en Bol.com
Tot slot zijn ook de resultaten van de Qrf Awards, prijzen op basis van een publieksstemming, gekend. In de categorie ‘Beste Winkelketen van België 2017-2018’ kwam Standaard Boekhandel uit de bus als winnaar. Bol.com won de Webshop Awards Belgium 2017-2018.