Vernieuwingen bij Effie Belgium

FacebookTwitterLinkedIn

Effie bouwt actief wereldwijd verder aan haar missie om effectieve communicatie te promoten en te ondersteunen. In dit kader lanceert de organisatie ook in ons land vernieuwingen die verder gaan dan het uitreiken van awards, waaronder het Start to Effie programma en een content platform.

De missie van Effie evolueert wereldwijd van een award show organisatie naar een organisatie die “marketing beter maakt”. Birgit Heymans, Director Effie Belgium, bevestigt: “Effie positioneert zich in de toekomst steeds meer als een kennisplatform rond effectieve marketingcommunicatie voor adverteerders en agencies”.

Start to Effie

Effie groepeert voortaan een aantal bestaande en nieuwe educatieve activiteiten zoals infoclass, workshops en opleidingen rond effectiveness onder de noemer ‘Start to Effie’. Hieronder valt ook het initiatief van de Effie Masters, een gloednieuwe community van ervaren vroegere juryleden waarop inzenders die voor de eerste keer een case indienen een beroep kunnen doen als klankbord of coach.

Goed nieuws is ook dat Effie extra tijd biedt om de case te schrijven. De deadline voor het indienen van dossiers verschuift naar eind mei. Het uitreiken van de Effie Awards en het Effie Effectiveness Forum, waar alle finalisten hun case presenteren, vindt plaats in september 2017.

Inspirerende content

Verder lanceert Effie binnenkort een content platform waarop expertise en inspiratie van ‘champions of marketing effectiveness’ gedeeld wordt. Naast het Effectiveness Forum, voorafgaand aan de Ceremony, deelt Effie nu het hele jaar door inspirerende, motiverende en entertaining content van winnaars, jury en influencers uit de industrie.

Uitbreiding van de Raad van Bestuur

Naast de huidige bestuursleden UBA, ACC en STIMA breidt de Raad Van Bestuur nu ook uit met UMA. Op deze manier ondersteunt Effie het belang van touchpoint strategie binnen marketing en zijn alle stakeholders rond marketing communication effectiveness nauw betrokken bij de toekomst van Effie in België.

EFFIE 2017: KEY DATA

05/12/16         Effie Infoclass (gratis voor UBA, ACC, STIMA en UMA leden)

31/03/17         Deadline registratie Effie case

31/05/17         Deadline inzenden Effie case

28/09/17         Effie Effectiveness Forum + Uitreiking Awards

Entry kit beschikbaar via effiebelgium.be vanaf 01/12/16.