Vacature gaat 100% digitaal

FacebookTwitterLinkedIn

Na 17 jaar komt er een einde aan de papieren versie van Vacature en gaat het jobtijdschrift volledig digitaal. Het digitale Vacature Magazine zal voortaan wekelijks op vrijdagochtend verschijnen op tien verschillende edities met een jobaanbod dat aangepast is aan een beroepscategorie. Vanaf 19 april zal in De Morgen en De Tijd wel nog een wekelijkse Vacature Krant zitten van gemiddeld acht pagina`s en Het Laatste Nieuws publiceert elke dinsdag een selectie van regiojobs.

 

Het digitale magazine wordt gemaakt in HTML5 waardoor het blad zowel op een computer als mobiel apparaat in een gewone internetbrowser kan worden gelezen. Dit zorgt ervoor dat de ‘look & feel` van het digitaal magazine kan worden gecombineerd met de mogelijkheden van een interactieve website.

 

Voor de distributie wil Vacature werken met een ‘one-click`-filosofie met de bedoeling een zo groot mogelijk bereik te behalen zonder afhankelijk te zijn van app-winkels van Google, Apple of Microsoft. Dit betekent dat Vacature via mailings verstuurd wordt en dat het blad gaat samenwerken met partners die van op hun website naar het magazine gaan doorverwijzen.

 

Références gaat momenteel nog zowel op print als online verder.

 

Bron: De Tijd.