Trends verkiest Luc Tack tot Manager van het Jaar 2014

FacebookTwitterLinkedIn

De Trends Manager van het Jaar is een initiatief van Trends in samenwerking met Kanaal Z. Voor de 30ste keer al reikte Trends de trofee uit aan de bedrijfsleider die met zijn bedrijf een waardevolle bijdrage aan de Vlaamse economie heeft geleverd en hierin een voortrekkersrol heeft gespeeld.

 

De kandidaten hadden zich de voorbije 12 maanden onderscheiden door een opvallende turnaround, een doorgedreven expansie of een opmerkelijke innovatie, door een uitmuntende balans, een strategische vernieuwing, een beurssucces of door een combinatie van deze factoren.

 

De 10 genomineerden waren:

– Charles Beauduin (Michel Van de Wiele)

– Françoise Chombar (Melexis)

– Eddy Duquenne (Kinepolis)

– Rudi Pauwels (Biocartis)

– Paul Renson (Renson)

– Marc Saverys (CMB/Euronav)

– Vic Swerts (Soudal)

– Luc Tack (Picanol)

– Ignace Van Doorselaere (Van de Velde)

– Christian Van Thillo (De Persgroep)

 

Met de 53-jarige Tack bekroont Trends een onvervalste economische positivo, die heeft getekend voor de redding van de Ieperse textielmachineproducent Picanol en de verankering van chemiegroep Tessenderlo Group. Tack, CEO van Picanol en co-CEO van Tessenderlo, volgt Atlas Copco-topman Ronnie Leten op.

 

Tack redde Picanol ruim vijf jaar geleden van de ondergang. Hij durfde toen als enige geld te pompen in het noodlijdende bedrijf. Hij kocht de familiale aandeelhouders uit en trok het bedrijf in een recordtijd uit het moeras. In 2013 verankerde hij Tessenderlo Group door de overname voor 192 miljoen euro van het belang van 27,5 procent dat de Franse overheidsholding SNPE aanhield in de chemiegroep. Onlangs rondde hij bij Tessenderlo een door de markt gesmaakte kapitaalverhoging af.

 

Aan Franstalige kant volgt Louis-Marie Piron (Thomas & Piron Holding) dit jaar Marc du Bois op als winnaar.