Soudal-CEO Dirk Coorevits verkozen tot Nederlandstalige Trends Manager van het Jaar – Fabien Pinckaers van Odoo Franstalig Manager van het Jaar

FacebookTwitterLinkedIn

CEO van Soudal Dirk Coorevits is verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2020. Dat maakten Trends en Kanaal Z bekend. De jury kende de trofee voor de 36e keer toe. De topman van de Turnhoutse producent van lijmen, mastieken en PU-schuim volgt Onno van de Stolpe op, de oprichter en CEO van biotechbedrijf Galapagos. De uitreiking vond live plaats tijdens een speciale uitzending op zakenzender Kanaal Z. Premier Alexander De Croo kondigde de winnaar aan.

De 61-jarige Coorevits was voor de derde opeenvolgende keer genomineerd voor de bekroning. Hij haalde het van Ann Gijsens van de winkelketen voor tegels, natuursteen en parket Impermo en van het duo Els Paesmans en Koen Quaghebeur van Globachem, een producent van gewasbeschermingsmiddelen. Samen met zeven anderen waren ze door de jury genomineerd. De lezers van Trends en kijkers van Kanaal Z stemden uit die tien een top vijf, waaruit de jury dan finaal een winnaar koos.

Familiebedrijf dat blijft groeien

Dirk Coorevits werkt al bijna 40 jaar in het bedrijf van oprichter Vic Swerts. In 1982 werd hij er exportmanager, in 1998 groeide hij door tot CEO. Het familiebedrijf kende al die tijd een grote groei. Intussen zijn er meer dan 3.500 werknemers en 22 productievestigingen op vijf continenten. Eind november nog kondigde Soudal de duurste overname uit zijn geschiedenis aan. Volgens mediaberichten legde Soudal 50 miljoen euro neer voor Al Muqarram Insulation Material Industry uit de Verenigde Arababische Emiraten.

Juryvoorzitter Bart De Smet, ex-winnaar en voorzitter van verzekeringsgroep Ageas, loofde de groei van het bedrijf. “Het verhaal van Soudal is schitterend en Dirk Coorevits heeft daarin een knappe hoofdrol gespeeld”, klinkt het bij Trends. “Onder zijn leiding slaagt het nog altijd pure familiebedrijf erin elk jaar te groeien en alle rentabiliteitsratio’s te verbeteren.” De jury wees er ook op dat Soudal ook in moeilijke coronatijden voort investeert in eigen land en jobs creëert.

Coorevits zelf sprak van een “serieuze verrassing” en was “heel geëmotioneerd” door de bekroning.

Aan Franstalige zijde won Fabien Pinckaers het pleit. De CEO en stichter van softwarebedrijf Odoo mag zich een jaar lang Manager de l’Année 2020 noemen. De prijs werd uitgereikt door zusterblad Trends-Tendances. Ontdek er alles over in ons Franstalig artikel. 

Bron: Belga.