Telenet sluit Streamz in Wallonië niet uit

FacebookTwitterLinkedIn

Het is niet uitgesloten dat Streamz, de streamingdienst van DPG Media en Telenet, ooit de stap naar Wallonië zet. “We sluiten dat zeker niet uit”, zegt Telenet-topman John Porter. Het Vlaamse lokale alternatief voor Netflix wordt gedragen door de twee grote commerciële mediagroepen in Vlaanderen, DPG Media en Telenet, en de openbare oproep VRT ondersteunt het. In Franstalig België kwam het nog niet tot een dergelijke lokale krachtenbundeling tegen de Amerikaanse techreuzen.

Telenet gaat met Streamz op zoek naar meer volume voor zijn video on demand-aanbod, dat vroeger Play heette. Is de Waalse markt daar interessant voor? “We sluiten dat zeker niet uit. Het is iets waar we in de loop der tijd wel naar zouden kijken”, zei Porter in de marge van het door de VRT georganiseerde Media & Culture Fast Forward.

Streamz in Wallonië is dus een mogelijkheid. Maar “first things first”, tempert Porter. “Laat ons eerst op gang komen in Vlaanderen en de distributie via Proximus, Orange en andere platformen doorgang laten vinden.”

Porter linkt de mogelijkheid van Streamz in Wallonië aan Voo. De Waalse kabeloperator is binnenkort weer te koop, nadat een eerdere – omstreden – verkoop aan een Amerikaans investeringsfonds werd afgeblazen. Porter ziet er een grote opportuniteit in. “We hebben al ruim 300.000 Franstalige mobiele Base-klanten en een paar honderdduizend Franstalige klanten in Brussel. We kunnen zeker meer schaal gebruiken.”

Er is wel een belangrijk verschil met de Vlaamse televisiemarkt, merkt Porter op. “Franstalige Belgen kijken heel graag naar programma’s uit Frankrijk. En daar zijn er veel van, want er zijn veel subsidies in Frankrijk. Vlamingen kijken niet zo graag naar Nederlandse programma’s. De Nederlandse zenders hebben verrassend lage kijkcijfers bij Telenet.”

Bron: Belga.