Sport Voetbal Magazine wordt maandblad

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group zal vanaf februari 2022 Sport Voetbal Magazine maandelijks uitgeven in magabook formaat en zal verder inzetten op de digitale connectie met de sportliefhebber.

De huidige formule – waarbij het magazine de voetbalactualiteit belicht vanuit verschillende invalshoeken door middel van interviews, reportages, analyses en columns – blijft grotendeels behouden, maar niet langer op wekelijkse basis.

Roularta Media Group besliste om over te schakelen naar een maandritme. De groep blijft daarnaast investeren in journalistieke diepgang, grotere dossiers, een sterke fotografie en een luxueuzere afwerking van het printproduct.

Hoofdredacteur Jacques Sys: “De specials van Sport Voetbal Magazine bleken de afgelopen jaren een commerciële en inhoudelijke succesformule. Het is deze formule die verder wordt uitgediept en uitgebreid.”

Er wordt ook ruimte gemaakt voor digitale vernieuwing van het merk. Het aanbod van sport, voetbal en wielrennen past perfect in het digitale aanbod van de groep “Mijn Magazines” met toegang tot de content van alle Roularta-titels.

Er zal in de vernieuwde formule aandacht blijven voor Europees voetbal en de Jupiler Pro League, maar ook plaats voor retroreportages, onderzoeksjournalistiek, topinterviews en andere nieuwe rubrieken. Naast 12 extra volumineuze nummers wordt het aanbod uitgebreid met vier wielerspecials: vier jaarlijkse afspraken met de lezer om hem of haar wegwijs te maken in het nieuwe wielerseizoen en de topmomenten in het Belgische en internationale wielrennen.

Een kernredactie van vier mensen en een netwerk van gespecialiseerde correspondenten onder leiding van hoofdredacteur Jacques Sys blijft behouden. Zes mensen verliezen hun baan.