Roularta Media Group wordt uitgever voormalige transportkrant De Lloyd

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group heeft een akkoord bereikt met Alfaport Antwerpen, de werkgeversorganisatie van de Antwerpse havenbedrijven, om de voormalige producten van de uitgeverij Delta Publishing, waaronder de wekelijkse krant De Lloyd en het magazine Transport Echo uit te geven.

 

Na het faillissement van Delta Publishing NV op 14 juni jl. heeft Alfaport Antwerpen de immateriƫle activa van het mediabedrijf (zoals de klantenportefeuille en informatiebestanden) verworven. Delta Publishing NV was de uitgever van o.m. de gespecialiseerde transportkrant De Lloyd en een aantal afgeleide producten daarvan, gericht op logistieke dienstverleners en de ruimere transportwereld.

 

Roularta Media Group zal samen met Port+ zorgen voor de commercialisatie, de content, de productie en de distributie van voornoemde portfolio. Port+ is een neutraal dienstverlenend bedrijf en gespecialiseerd in informatieverstrekking van de havensector, lokale uitbestedingsactiviteiten en projecten en studies binnen de havensector.

 

De redactie van de papieren en digitale uitgaven zal verzorgd worden door de redactionele teams van Roularta Media Group, zoals de redactie van Industrie Technisch Management die een grote knowhow inzake transport en logistiek opgebouwd heeft. Naast transport en logistiek zal de nieuwe publicatie van de krant De Lloyd zich ook richten op internationale handel. Net als voordien zal de krant aan professionals tools aanreiken zoals “de afvaartenlijst”, de “road groupage list” en een aantal tools die momenteel in ontwikkeling is.

 

De eerste editie van de nieuwe De Lloyd krant zal verschijnen op 15 oktober. Dit zal gepaard gaan met online nieuws en nieuwsbrieven. De nieuwe krant zal voorgesteld worden op de beurs van Transport & Logistics te Antwerpen Expo.