Roularta investeert 12 miljoen in nieuwe drukpers

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group investeert in een nieuwe state-of-the-art Lithoman IV 72 pagina-drukpers. Deze nieuwe rotatiepers vervangt de laatste oude Mitsubishi 48 pagina-machine waardoor het machinepark nu volledig vernieuwd is. De totale investering bedraagt 12 miljoen euro en wordt eind 2020 operationeel. De nieuwe machine zal een capaciteitsequivalent van bijna 10% van de Belgische magazinemarkt vertegenwoordigen.

Roularta beschikt reeds over twee gelijkaardige drukpersen met hoge drukkwaliteit voor het realiseren van magazines en catalogi. Deze drie gelijkaardige drukpersen creëren een optimale flexibiliteit op vlak van onderlinge uitwisseling wat betreft drukwerk, onderdelen en personeel.

Daarnaast besteedt het bedrijf al jaren veel aandacht aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij zijn eco-efficiënt produceren en de aandacht voor milieutechnische aspecten absolute uitgangspunten. Bij ieder nieuw project probeert Roularta deze facetten zoveel mogelijk te implementeren en zo de ecologische voetafdruk van zowel de eigen organisatie als van producten zo klein mogelijk te houden.

CEO Xavier Bouckaert legt uit: “In een consoliderende drukkerijsector met steeds meer faillissementen en sluitingen van drukkerijen, zijn uitgevers van magazines, folders en catalogi meer dan ooit op zoek naar betrouwbare drukpartners voor de lange termijn. Momenteel heeft Roularta onvoldoende capaciteit om de grote vraag van de eigen titels en van de markt te beantwoorden. Met deze investering zal Roularta Printing verder duurzaam kunnen groeien, met de nodige aandacht voor het milieu.”

De lange termijn visie die deze investering uitdrukt, zorgt voor een belangrijke werkgelegenheid en verankering in Roeselare. De nieuwe installatie vergt tevens geen uitbreiding van de productiehallen, waardoor de ruime groen- en wandelzone rond het bedrijf als ‘groene long’ in het stadscentrum van Roeselare behouden blijft. In het kader van een geoptimaliseerde energiehuishouding, bevestigd in de Energie Beleids Overeenkomst, worden tevens zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de productiehallen. Roularta werkt tevens aan het verwerven van het ISO 50.001-certificaat – het inzetten van best beschikbare technieken gekoppeld aan efficiënt energieverbruik – dat hoogstwaarschijnlijk tegen eind 2019 zal worden toegekend.