Radiofrequentieplan Franse Gemeenschap: 3 van de 126 kandidaturen afgewezen door de CSA

FacebookTwitterLinkedIn
csa

De Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA) heeft 123 van de 126 ingediende dossiers ontvankelijk verklaard. De kandidaturen zijn een onderdeel van de aanbesteding voor de toewijzing van de nieuwe radiofrequenties. In totaal zullen er 92 analoge frequenties (FM) worden toegewezen en een twintigtal digitale (DAB+).

Drie dossiers werden niet ontvankelijk verklaard en dit zowel voor FM als DAB+. Het betreft Rond Chêne FM ASBL voor “Radio Souvenirs”, Link It ASBL voor “Turkuaz fm Charleroi” en Hisati SPRL voor “Radio Darna”. Hun dossier voldeed niet aan één of meerdere vooropgestelde criteria zoals culturele diversiteit, muzikale quota of het financiële plan.

Twee kandidaten werden ontvankelijk verklaard voor een frequentie op FM, maar niet voor DAB+. Het gaat om de zenders Radio Flèche Bleue en AlMouwatin Journal Radio TV.

Grote radiostations krijgen groen licht

Onder de kandidaten waren er ook enkele grote radiostations te vinden zoals Radio Contact, Bel RTL, Fun Radio, Nostalgie, NRJ, DH Radio of BXFM. Ook BX1+, onderdeel van BX1, en LN24 Radio, de radiozender van LN24 (het Franstalige televisiekanaal dat als eerste in België de klok rond nieuws zal uitzenden), dienden een dossier in.

Het licentie- en controlecollege van de CSA zal nu een analyse maken van de duurzaamheid van de projecten en onderzoeken wat hun bijdrage aan de diversiteit van het radiolandschap in de Franse Gemeenschap kan zijn. De uiteindelijke toewijzing van de radiofrequenties wordt op 16 juli gecommuniceerd.

Het volledige overzicht vindt u hier.