Oekraïne 12-12: radio- en tv-programma roept heel Vlaanderen op tot actie

FacebookTwitterLinkedIn

Donderdag 17 maart zetten de grootste Vlaamse radio- en tv-zenders samen hun schouders onder ‘Oekraïne 12-12’, de solidariteitsactie voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie gaan vanop de Groenplaats in Antwerpen vijftien uur lang live met Radio 12-12, van 6.00 – 21.00 u.

Om 20.40 u. volgt op Eén, VTM en Play4 een live televisieshow. Anderhalf uur, op de drie zenders tegelijk.

Danira Boukhriss-Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke zullen samen een tv-programma presenteren. Ze ontvangen enkele gasten die aan den lijve ondervinden hoe wreed deze oorlog kan zijn. Ze schakelen ook over naar oorlogsverslaggevers Rudi Vranckx en Robin Ramaekers die uit eerste hand getuigen over de toestand in Oekraïne.

Wie een steentje wil bijdragen, kan de hele show lang bellen naar een belpanel met gezichten van de verschillende zenders, gaande van Siska Schoeters over Kamal Kharmach, K3 en Julie Van den Steen tot Pedro Elias, Paul De Grande en Andy Peelman.

Met deze dag vol solidariteit op televisie, radio en online willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.