Nieuw: VTM GO, het video-on-demand platform met zo’n 300 Vlaamse programma’s en exclusieve internationale series

FacebookTwitterLinkedIn

Medialaan – de Persgroep Publishing lanceerde op 2 april een bètaversie van het nieuwe online video-on-demand platform VTM GO. In dit gratis VOD-platform zitten naast programma’s van alle tv-zenders van de groep ook exclusieve internationale series, in totaal goed voor bijna 300 titels. VTM GO zet in op live kijken, catch-up, bingeviewing en exclusieve content. Elke gebruiker krijgt een gepersonaliseerd aanbod op basis van het eigen kijkgedrag. Iedereen kan vanaf nu de bètaversie ontdekken op vtmgo.be en 10.000 huidige VTM-app-gebruikers worden uitgenodigd om de nieuwe VTM GO-app te testen.

Medialaan had grootse plannen om samen met de andere zenders in Vlaanderen een reclamevrije Vlaamse Netflix op te richten. Dat plan lijkt begraven. “Er lijkt jammer genoeg weinig animo voor te zijn“, zei de groep vorige week bij de presentatie van zijn jaarcijfers. “Er wordt nu gekeken naar mogelijkheden om op eigen kracht actief te worden op deze markt.” Meer details daarover zijn er nog niet.

Bijna 300 titels gratis te bekijken, exclusieve series via Walter Presents

VTM GO bundelt bijna 300 titels: programma’s die nu te zien zijn op de tv-zenders van Medialaan – de Persgroep Publishing (VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTM Kids, VTM Kids Jr. en Qmusic), een catalogus met succesreeksen uit het verleden zoals Matroesjka’s en Clan en een aparte Kids Corner. Met Walter Presents, een kwaliteitslabel voor niet-Engelstalige internationale fictie, brengt VTM GO exclusieve series vanuit de hele wereld naar Vlaanderen. Bedenker Walter Iuzzolino selecteert enkel de allerbeste, die hij met een persoonlijke introductie presenteert. Walter Presents is in 2016 gestart bij Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk. Daarna zijn de Verenigde Staten, Australië en Italië al snel gevolgd. Door VTM GO is nu ook Vlaanderen aan de beurt.

 

Ricus Jansegers, directeur televisie Medialaan – de Persgroep Publishing: “Walter Presents is een kwaliteitslabel voor internationale fictie van topkwaliteit. Walter bekijkt dramaseries in alle talen en selecteert alleen de allerbeste voor Walter Presents. We weten dat onze kijkers fan zijn van straffe fictie, dus met Walter Presents breiden we dat aanbod alleen maar verder uit.

Onder andere de Emmy-genomineerde actiethriller Fugitives uit Chili (Profugos), de Spaanse dramareeks Locked Up (Vis a Vis) en het Poolse politieke HBO-thrillerdrama The Border (Wataha) zullen in Vlaanderen enkel op VTM GO te zien zijn. Andere reeksen die VTM Go al zeker zal aanbieden zijn de IJslandse crime thriller Cover Story (Pressa), het Deense drama Veni Vidi Vici, het Noorse drama The River (Elven) en het Franse misdaaddrama Vanished By The Lake (Le Mystere du Lac).

Walter Iuzzolino, medeoprichter Walter Presents: “Belgische fictie heeft een reputatie van wereldklasse. Ik ben er dus zeker van dat het Vlaamse publiek honger heeft naar fictie van hoge kwaliteit. Dankzij de samenwerking met VTM GO kan ik gerenommeerde internationale hitreeksen en meeslepende thrillers van over de hele wereld presenteren aan Vlaanderen.

 

Innovatie: iedereen een persoonlijke VTM GO op basis van eigen kijkgedrag

De interface van VTM GO zal er bij iedereen anders uitzien en samengesteld zijn op ieders maat. VTM GO werkt hiervoor met een innovatieve en doorgedreven recommendation engine op basis van het eigen kijkgedrag.

Dirk Lodewyckx, COO Medialaan – de Persgroep Publishing: “Nadat we de eerste waren om op een succesvolle manier onze programma’s online aan te bieden, gaan we nu een stap verder met VTM GO. In tegenstelling tot vtm.be en Stievie vertrekken we niet vanuit het programmaschema maar stellen we de kijker centraal. Iedereen krijgt aanbevelingen op basis van persoonlijk kijkgedrag. Het platform dat we vandaag lanceren is een eerste versie waar we de komende tijd nieuwe functionaliteiten aan toevoegen. We nemen ook graag de feedback van Vlaanderen mee om VTM GO verder te optimaliseren.

De programma’s op VTM GO kunnen live en uitgesteld (gemiddeld tot 30 dagen) via smartphone, tablet en laptop bekeken worden. Voor kijken op het tv-scherm is in de bètaversie casting via Chromecast beschikbaar op Android-toestellen. Verdere functionaliteiten worden de komende tijd verder uitgebouwd.

 

VTM GO kan gratis aangeboden worden dankzij het reclamemodel dat nu al gehanteerd wordt bij vtm.be. Zo wordt er gewerkt met korte reclameblokken die niet doorspoelbaar zijn en is er het targeted advertising-principe: reclameboodschappen op maat van de gebruiker.

Medialaan – de Persgroep Publishing biedt sinds 2014 volledige afleveringen online aan, met succes. Meer dan 1 miljoen mensen keken in 2018 online naar programma’s en er waren gemiddeld meer dan 4,5 miljoen views per maand van volledige afleveringen. Vooral bij jonge mensen is dit heel populair: 1 op de 2 jongeren (48%, 15-24 jaar) in Vlaanderen kijkt online via bestaande platformen van Medialaan – de Persgroep Publishing.

Bron: Medialaan – de Persgroep Publishing en Belga.