Magazine Wilfried lanceert vanaf 15 oktober een Nederlandstalige editie onder leiding van Pascal Verbeken

FacebookTwitterLinkedIn

Het Waalse magazine Wilfried krijgt een Nederlandstalige editie. De nieuwe Wilfried verschijnt elk kwartaal op 10.000 exemplaren, telt 96 bladzijden en is vanaf 15 oktober te koop in alle krantenwinkels en een aantal boekhandels.

Wilfried wordt een onafhankelijk magazine, uitgegeven door de coöperatie Wilfried, voor reportages, interviews, foto’s en verhalen, over politiek, maatschappij, media en cultuur, kortom een blad “dat het Belgische perslandschap wil vernieuwen met een verandering van perspectief“. Journalist Pascal Verbeken leidt de Nederlandstalige Wilfried. Hij heeft dertig jaar ervaring bij kranten en weekbladen als De Standaard, Humo, De Morgen en Knack.

Pascal Verbeken werkt nauw samen met François Brabant, oprichter en hoofdredacteur van de Franstalige Wilfried, waarvan al 12 nummers verschenen. François Brabant werkte eerder als politiek journalist bij Le Vif en La Libre Belgique. Het Franstalige magazine ontstond drie jaar geleden: enkele Waalse journalisten wilden een eigen blad met ruimte voor lange reportages, narratieve journalistiek, diepgravende interviews en fotojournalistiek. Van in het begin was er opvallend ruime aandacht voor Vlaanderen. In 2019 werd Wilfried een coöperatie en intussen zijn daar 340 burgers lid van.

Pascal Verbeken: “Ik heb in mijn werk als journalist en non-fictieschrijver zelf ervaren hoe mijn omzwervingen doorheen België mezelf en mijn visie veranderd hebben. Dat we als klein land ook een anderstalig binnenste buitenland of een buitenste binnenland hebben, zie ik sindsdien als een bijzonder geschenk.”

Bron: Belga.