Ketnet wil aparte zender voor kinderen tot 6 jaar

FacebookTwitterLinkedIn

Ketnet wil starten met een tweede zender voor de allerkleinsten tot zes jaar en bereidt aldus een aanvraag voor.

Momenteel richt Ketnet zich op alle kinderen tot en met 12 jaar, maar voor de allerjongsten zijn er maar een drietal uitzendmomenten voorzien. Zo brengt de zender momenteel op weekdagen tussen 6u en 7u, tussen 9u en 11u en tussen 14u en 15u30 programma’s als Kaatje, Uki en Musti. Met een extra kanaal zou Ketnet de kleuters tot 6 jaar dus beter kunnen bedienen met veel Vlaamse (co-)producties in een reclamevrije omgeving.

Netmanager Maarten Janssen: “We voelen ons verantwoordelijk om alle kinderen aan te spreken. Na 15u30 volgen immers enkel programma’s die voor iets oudere kinderen bestemd zijn”.

“Om onze maatschappelijke opdracht te blijven vervullen moeten we evolueren. Vroeger was Ketnet de enige kinderzender, maar vandaag bieden internationale kinderzenders twee kanalen aan afgestemd op de allerjongsten enerzijds en oudere kinderen anderzijds. Ketnet kan dat nu niet. We gaan daarom na of een lineair kanaal voor kinderen tot 6 jaar kan bijdragen tot het versterken van onze opdracht.”

De aanvraag zal begin volgende week via het kabinet van Sven Gatz (Minister van Media) worden voorgelegd aan de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). De Vlaamse regering zal uiteindelijk beslissen of Ketnet ontdubbeld kan worden. Het zou dan gaan om een Ketnet-kanaal voor 6- tot 12-jarigen en een Ketnet Jr.-kanaal voor kinderen onder de 6 jaar.

Bronnen: Deredactie.be en Belga.