Concentra koopt mede-investeerder uit in Nederlands Limburg

FacebookTwitterLinkedIn

De Belgische uitgever Concentra heeft mede-investeerder Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) uitgekocht als aandeelhouder van de Nederlandse dochter Concentra Media Nederland. Tot deze Limburgse mediadochter behoren Media Groep Limburg (uitgever van De Limburger, WijLimburg en 1Limburg) en AenC Media (uitgever van de weekkrant 1Lokaal).

Concentra nam in september 2014 het Nederlands-Limburgse Media Groep Limburg (MGL) over en bracht het bedrijf samen met AenC Media onder in het nieuw opgerichte Concentra Media Nederland. De acquisitie gebeurde in samenwerking met de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) die een minderheidsbelang nam in Concentra Media Nederland.

Twee jaar na de overname mag de operatie een succes worden genoemd. Concentra neemt nu het minderheidsbelang van LRM over. Marc Vangeel, CEO van Concentra: “Wij zijn LRM dankbaar voor de steun die wij hebben gekregen bij deze transactie. Zij heeft het ons mogelijk gemaakt vaste voet te krijgen op de Nederlands-Limburgse markt en daardoor de positie van Concentra in de snel evoluerende mediawereld sterker te maken. Wij hebben groot vertrouwen in de toekomst van Concentra Media Nederland en zijn dan ook tevreden dat we het belang van LRM kunnen overnemen”.

Verankering van Concentra in Limburg

Ook Stijn Bijnens, CEO van LRM, blikt tevreden terug op de samenwerking: “LRM heeft de acquisitie van het Nederlandse MGL destijds mede mogelijk gemaakt, wat van strategisch belang was voor Belgisch-Limburg. De overname droeg namelijk bij tot de verankering van Concentra in Belgisch-Limburg. Bovendien kon dankzij deze transactie de werkgelegenhied bij Coldset Printing Partners, de krantendrukkerij in het Belgisch-Limburgse Paal-Beringen, in de afgelopen jaren significant worden uitgebreid. Voor de drukkerij werd tevens een investeringsprogramma van 38 miljoen euro ingeschreven”.

Bron: marketingtribune.nl.