Humo.be binnenkort volledig betalend

FacebookTwitterLinkedIn

Humo.be zal tegen het einde van dit jaar volledig betalend worden met dagelijks nieuwe inhoud. De website van het weekblad, dat twee jaar geleden werd overgenomen door De Persgroep, komt daarbij helemaal op zichzelf te staan. Wie toegang wil, zal daarvoor 5 euro per maand moeten neertellen.

De vernieuwing wil niet zeggen dat Humo zijn wekelijkse magazine uit het oog verliest. Projectleider Joris Bellwinkel: “De papieren Humo blijft natuurlijk nog altijd erg belangrijk. Alle papieren lezers zullen bij hun abonnement volledige toegang krijgen tot alles wat we online doen”.

Alle artikels op Humo.be worden betalend. “Voor 5 euro per maand krijg je dan dagelijks, zeven dagen per week op een vast tijdstip, vijftien nieuwe artikels, video’s en andere content die op die dag relevant zijn”, vertelt Bellwinkel. “Dat zijn voor een deel stukken die ook in het blad verschijnen, maar ook verhalen die je daar niet vindt. Het belangrijkste is dat we dagelijks een fijne mix hebben van humor, actuele reportages en goede verhalen over muziek, tv en film.”

Op het nieuwe platform zal ook plaats zijn voor native advertising. “Omdat we voor betalende lezers gaan, zullen we het aantal advertenties op de site beperken. Wat niet wil zeggen dat we niet kunnen samenwerken met adverteerders”, legt Bellwinkel uit. “We gaan in de eerste plaats voor partnerships, we zoeken samenwerking met organisaties en bedrijven waarmee we verwantschap voelen. Maar laat het duidelijk zijn: over die samenwerkingen gaan we niet schimmig doen, voor de lezer zal en moet alles helder zijn. De grens tussen reclame en journalistiek wordt dus geenszins vager.”

Doel is om de vernieuwde Humo.be dit jaar nog online te krijgen.

Bron: Belga.