Roularta neemt Gezondheid.be en Passionsanté.be over

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group (RMG) neemt 100% van Gezondheid nv over en wordt zo eigenaar van de websites Gezondheid.be, Passionsanté.be en Minimi.be.

Op 29 maart 2022 ondertekenden RMG en de verkopende mediagroepen Mediahuis en Rossel de overeenkomst tot de overdracht van de aandelen van Gezondheid nv. De prijs voor de overname bedraagt 500.000 euro (enterprise value). Van deze transactie wordt al voor 2022 een positieve impact op de resultaten van Roularta Media Group verwacht, aangezien RMG de verwachte omzet (voor 2022 geschat op 600.000 euro) en EBITDA van Gezondheid nv vanaf 1 april in de geconsolideerde cijfers van 2022 opneemt.

Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group: “Met deze transactie wordt RMG de onbetwiste marktleider op het vlak van kwaliteitsvolle online informatie over gezondheid, niet alleen in België maar ook in Nederland, na de recente overname van Gezondheidsnet.nl daar. Bovendien is RMG de uitgever van Plus Gezond, het grootste gezondheidsmagazine in Nederland, en organiseert het jaarlijks de Nationale Gezondheidsbeurs, het op dat vlak grootste evenement in Nederland. Deze overname biedt ons in zowel in België als in Nederland talrijke opportuniteiten op de sterk groeiende advertentiemarkt in de gezondheidszorg.”

Meer info over de reclamemogelijkheden van Gezondheid.be en Passionsanté.be in de MediaSpecs Database.