Het zomert bij VRT: programmatie juni-augustus

FacebookTwitterLinkedIn

De VRT vervangt deze zomer een resem programma’s door nieuwe coronaproof formats. Wat staat er in de steigers voor de periode juni-augustus?

Studio Brussel
In juni is er weer FokdeBlok met Flo Windey als sidekick. Camping Belgica zorgt met laidbackvibes in juli en augustus voor de zomersoundtrack bij je staycation in eigen land. Ook al zijn er geen fysieke festivals deze zomer, toch zet Studio Brussel graag mee zijn schouders onder verschillende initiatieven doorheen de zomer.

MNM
In juni steekt Marathonradio studenten een hart onder de riem met tips, tricks en ontspanning. In juli partnert MNM met het drive-in festival BeatPark. In augustus strijden kandidaten om de felbegeerde titel Start to DJ.

Radio 2
In juni brengt De Inspecteur een belastingspecial en zendt Radio 2 de podcast Ik, Karin rond het bekende personage in Thuis. In juli en augustus volgen dan de beste staycation-tips: hoe optimaal genieten van de zomer in je eigen land en hof. En Kim Debrie gaat met een coronaproof-roadshow langs de Belgische kust.

Radio 1
Geen Tour de France of Olympische spelen dit jaar. Radio 1 trekt deze zomer in de namiddag de kaart van muziek. Ilse Liebens is terug met La La Liebens en na een portie duiding bij de actualiteit levert het nieuwe aperitiefmagazine zowel de soundtrack als de gespreksstof bij je aperitief ‘s avonds. Op zaterdag komt Annemie Peeters twee uur lang met een interessante figuur tot rust in De Boshut. En Trans-Europa Express brengt unieke verhalen over muzikale helden uit Europese hitlijsten. Half augustus start het nieuwe voetbalseizoen en dat volgt Sporza op de voet.

Eén
Karl Vannieuwkerke komt met Vive La Vie, een nieuwe talkshow op een bijzondere plek in Vlaanderen. Er is de dagelijkse zomerquiz Switch met Adriaan Van Den Hoof en in De Stoel kan je op verschillende geheime locaties zoeken naar de felbegeerde strandstoel.

Canvas
Met De Campus Cup, Belpop en Extra Time komen enkele Canvas-klassiekers terug. De zomer staat ook voor straffe fictie met onder andere de Britse thrillerserie Fearless.