Fusie tussen UPP en The Ppress

FacebookTwitterLinkedIn

De federaties UPP en The Ppress vormen vanaf 2018 formeel één nieuwe federatie. Dat hebben de beide raden van bestuur beslist.

Steven Van de Rijt (voorzitter UPP) ziet het als een evidentie: “Het is zinloos om in deze tijden nog met twee federaties te strijden voor dezelfde zaak. De middelen zijn al zo beperkt en om dan overal op te treden met telkens twee vertegenwoordigers voor dezelfde zaak is weggesmeten geld”.

Xavier Bouckaert (voorzitter The Ppress) beaamt: “De uitdagingen zijn enorm. Zowel lokaal, federaal als op het Europese vlak is een bundeling van de krachten noodzakelijk. Politiek lobbyen voor het uitgeversrecht, e-privacy, btw-wetgeving en andere dossiers kan je enkel vanuit een sterk verenigd front”.

Door de fusie ontstaat een federatie die zo’n 300 uitgevers vertegenwoordigt, samen goed voor een 900-tal magazines. Deze fusie zal ook aanleiding geven tot de ontwikkeling van diverse nieuwe initiatieven van en voor de magazinesector.

De naam van de nieuwe vereniging is nog niet bekend. De huidige managers, Luc De Potter (UPP) en Marc Dupain (The Ppress), zullen de leiding blijven waarnemen. Dupain voor het algemeen management, De Potter als Commercieel & New Business Directeur. Xavier Bouckaert wordt voorzitter, Steven Van de Rijt ondervoorzitter.