Frederik Delaplace nieuwe CEO van VRT

FacebookTwitterLinkedIn

De Vlaamse regering draagt Frederik Delaplace voor als nieuwe Gedelegeerd Bestuurder van de VRT. Na een conflict aan de top van de openbare omroep besliste de Vlaamse regering begin dit jaar om gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts opzij te schuiven. Leo Hellemans werd aangesteld als interim-gedelegeerd bestuurder van de VRT.

Na gesprekken en assessments is de keuze gevallen op Frederik Delaplace. Hij startte zijn carrière als journalist financiële markten en banksector bij De Tijd in 1994. Vijf jaar later werd hij chef redactie-Financiën en in 2005 werd hij hoofdredacteur van de krant. In april 2007 werd Delaplace redactiedirecteur van Mediafin, waardoor hij de redactionele eindverantwoordelijkheid droeg van De Tijd en L’Echo. Sinds januari 2017 is hij CEO van Mediafin.

Met Frederik Delaplace kiest de Vlaamse regering iemand die gepokt en gemazeld is in de media, in tegenstelling tot Paul Lembrechts die in 2016 uit de bankenwereld werd weggeplukt. “Hij is een jonge, dynamische manager die zijn strepen heeft verdiend bij De Tijd en Mediafin”, laat minister van Media Benjamin Dalle weten in een eerste reactie. “Hij is iemand die de VRT futureproof kan maken.”

Delaplace haalde het in de laatste rechte lijn van voormalig De Standaard- en NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en Koen Clement, ex-De Persgroep en WPG. Die laatste was ook vorige keer al kandidaat om CEO te worden van de VRT.

Bron: VRT NWS