Frederik Backelandt is de nieuwe uitgever van Grinta!, Bart De Schampheleire wordt hoofdredacteur

FacebookTwitterLinkedIn

Grinta! Publicaties, de uitgeverij achter onder andere fietsmagazine Grinta! en wielerblad Titanen, slaat nieuwe wegen in.

 

Wim Wullaert, één van de oprichters en tien jaar aan het roer van Grinta! Publicaties, trekt zich terug uit de dagelijkse en operationele werking. Huidig hoofdredacteur Frederik Backelandt neemt zijn takenpakket over en wordt aldus de nieuwe uitgever en verantwoordelijk voor de coördinatie. Freelance redacteur Bart De Schampheleire komt in dienst en volgt Frederik op als hoofdredacteur van Grinta!. Advertising Manager Colette Wielfaert blijft verantwoordelijk voor de reclamewerving.

 

Wim Wullaert: “In 2017 zal Grinta! tien jaar bestaan. Dat leek me een mooi moment om een frisse wind door het blad te laten waaien en de fakkel door te geven aan de jongere garde. Ik blijf betrokken aandeelhouder, maar zal me nu professioneel concentreren op de verdere uitbouw van mijn communicatiebureau Kliek Creatieve Communicatie”.

 

Frederik Backelandt: “Na negen jaar hoofdredacteur is het tijd een nieuwe stap te zetten, een stap met vele nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen. Als uitgever wil ik met een vernieuwd en gedreven team ook de volgende jaren iets moois maken van Grinta! en alles waar het voor staat. Geloofwaardigheid naar lezers- en adverteerdersmarkt toe én activering van ons merk staan daarbij centraal”.

 

Bart De Schampheleire: “De voorbije twee decennia heb ik voor verschillende redacties van zowel algemene media als nichebladen gewerkt. Alle goede zaken die ik op die redacties zag en leerde, wil ik aanwenden om het prima magazine dat Grinta! is nog beter te maken zodat het voor de actieve fietser de referentie in het Nederlands taalgebied wordt”.