Cycling.be wordt Cycling

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 januari 2021 geeft Grinta! Publicaties, de uitgeverij achter onder andere het fietsmagazine Grinta!, ook Cycling.be uit. Of beter gezegd: Cycling.

Korter en krachtiger in benaming, compacter in formaat, beter qua inhoud en vormgeving. De (ver)nieuw(d)e Cycling verschijnt op 27 januari. Dan zal het nieuwe magazine in de winkel liggen en massaal verdeeld worden in Vlaanderen en Nederland, gekoppeld aan een promocampagne.

“Het Nederlandse taalgebied heeft recht op een sterk, kwalitatief én betaalbaar koersblad. Een mediatitel die informatie en verhalen aanreikt over de wielersport, via een magazine, een website en sociale mediakanalen”, aldus Cycling-uitgever en -hoofdredacteur Frederik Backelandt. ‘Gek van de koers’ wordt de baseline van de nieuwe Cycling. “Die baseline is een duidelijk statement: Cycling wordt een uitgesproken koersblad met reportages, verhalen, interviews en mooie fotografie.”

De frequentie van het magazine daalt van elf naar zes edities per jaar. “Een gezonde en de enige juiste ingreep. De content van het blad zal beter afgestemd worden op de wielerkalender. De website moet dan weer korter op de bal spelen en de wieleractualiteit meer gaan volgen.” Grinta!, die andere titel bij Grinta! Publicaties die zich op de wielertoerist en het actieve fietsen richt, verschijnt ook zes keer per jaar. “De fietser en wielerliefhebber zal binnenkort ook kunnen kiezen voor een combo-abonnement waardoor ie elke maand van het jaar een magazine in de brievenbus krijgt.”

Naast het print magazine heeft Cycling nog een belangrijke troef achter de hand: zijn online bereik. Met een druk bezochte website (110.000 unieke bezoekers per maand) die dit voorjaar wordt vernieuwd en een wekelijkse nieuwsbrief die naar 101.000 geregistreerde e-mailadressen wordt verstuurd, biedt Cycling belangrijke tools aan om jouw doelgroep te bereiken.