Faillissement HUB Uitgevers, voormalige moedermaatschappij van Minoc Business Press, krijgt mogelijk juridisch staartje

FacebookTwitterLinkedIn

Volgens een artikel in Adformatie #6 van vandaag (14 maart 2014) vermeldt de Nederlandse curator Christian Hartsuiker dat het onderzoek naar het faillissement van HUB Uitgevers nog niet afgerond is. Hij verwacht nog 3 tot 6 maanden nodig te hebben.

 

Gewone schuldeisers hebben in totaal voor 2,14 miljoen euro aan vorderingen bij de curator ingediend. Schuldeisers moeten achter in de rij aansluiten bij de Belastingdienst en het UWV. De kans dat er wordt uitgekeerd is volgens Hartsuiker nihil.

 

Dat geldt ook voor de claim die de Belgische curator Noël Devos onlangs bij hem heeft neergelegd uit naam van Minoc. Het Belgische Openbaar Ministerie heeft een onderzoek geopend naar het faillissement van Minoc. Zo`n onderzoek is op zich niet ongebruikelijk, vertelt de Belgische curator, die het Minoc-faillissement begeleidt. Wel heeft Devos, en dat gebeurt minder vaak, ook een registeraccountant opdracht gegeven om naar de boeken te kijken “vanwege het grote verschil tussen actief en passief”. De resultaten van beide onderzoeken worden over enkele maanden verwacht.

 

Directie en medewerkers van Minoc zeggen reikhalzend uit te kijken naar de resultaten van het onderzoek. Door het faillissement van Minoc kwamen dertig Belgische werknemers op straat te staan. De Belgen vinden dat hen ‘een boevenstreek` is geleverd. “Wij waren structureel een gezond bedrijf. We hadden nooit failliet hoeven gaan.”

 

Bron: Adformatie.nl