Minoc Business Press failliet verklaard

FacebookTwitterLinkedIn

Minoc Business Press is failliet verklaard door de rechtbank in Turnhout. Noël Devos is aangesteld als curator en gaat op zoek naar investeerders met het oog op een mogelijke doorstart.

 

Minoc is eigendom van het Nederlandse HUB Uitgevers dat eind augustus al failliet werd verklaard. Het moederbedrijf maakte inmiddels een doorstart zonder zijn Belgische tak onder de naam Reshift Digital. Drie weken geleden (Hot News 10/9) luidde het nog dat Minoc onderhandelingen voerde met een nieuwe investeerder, maar hiermee werd uiteindelijk geen akkoord bereikt.

 

Managing Director Diederik Vandewouer: “We blijven hopen op een snelle doorstart. Er zijn gesprekken met een geïnteresseerde partij en we hopen op nog meer kandidaat-overnemers, die nu een aanspreekpunt hebben in de curator.”

 

Het blijft afwachten of alle titels en personeelsleden een doorstart zullen overleven. Minoc is onder andere uitgever van Clickx en PC Magazine. Alle uitgaves komen voorlopig nog steeds uit: “we hebben eraan gewerkt om de geplande publicaties van oktober op schema te laten verschijnen”.