DPG Media kondigt mogelijke sluiting aan van Eco Print Center

FacebookTwitterLinkedIn

DPG Media heeft haar intentie aangekondigd om de drukkerij Eco Print Center, gelegen in Lokeren, te sluiten. Het drukt met name de Vlaamse dagbladen Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Sinds 2006 maakt de drukkerij gebruik van printtechnologie zonder water. Drukkerijen die deze technologie nog gebruiken hebben geen succes gehad op internationaal niveau en hebben een concurrentienadeel ervaren door de digitalisering van de samenleving.

De groep wil een ontslag van de 78 werknemers van de drukkerij absoluut voorkomen. Hiervoor zullen onderhandelingen plaatsvinden met de vakbonden, met als doel de medewerkers zoveel mogelijk te leiden naar een andere functie, intern of extern, en aldus ontslagen te voorkomen.

Als de sluiting na onderhandeling en overleg met de vakbonden wordt bevestigd, zal de krantenproductie in het Eco Print Center waarschijnlijk ergens in 2022 moeten stoppen. Het bedrijf zegt dat “er een aantal scenario’s op tafel liggen die de komende dagen en weken zullen worden geëvalueerd”.