DAT Belgium krijgt erkenning van IAB Europe

FacebookTwitterLinkedIn

De waardering voor het Digital Ad Trust label in ons land krijgt ook internationaal erkenning. IAB Europe erkent het belang van het Belgische label en geeft het een plaats in de IAB Navigator, een initiatief dat pleit voor het creëren van normen en kaders om kwaliteit in digitale reclame te garanderen.

DAT, dat kwaliteitsgaranties biedt aan adverteerders voor hun aangekochte mediaruimte, bestaat bijna 3 jaar en is een initiatief van de adverteerdersorganisatie UBA en de uitgeversfederatie We Media.

Een website die een certificaat kan voorleggen, dat toegekend werd op basis van een streng auditproces uitgevoerd door een objectieve partij, biedt de zekerheid dat merken aanwezig kunnen zijn in een betrouwbaar en kwalitatief kader dat voldoet aan lokale en internationale normen.

Een recente studie van IAB Europe toont aan dat agentschappen en merken effectief nood hebben aan zekerheid. Problematieken gerelateerd aan zichtbaarheid van advertenties, fraude, gebruikerservaringen, brand safety, brand suitability en bescherming van gebruikers hun privacy, blijven actueel.

De integratie van DAT Belgium in de Navigator van IAB Europe benadrukt het belang van lokale initiatieven die pleiten voor het maken van bewuste keuzes voor kwalitatieve, betrouwbare en lokale media binnen een markt waarin me soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het betekent meteen ook een waardering op het internationale niveau. In Europa ontstaan steeds meer gelijkaardige initiatieven die streven naar een duurzame toekomst van de digitale advertentiemarkt.

IAB Europe vat het werk van de voorbije jaren door diverse Europese spelers samen in een gids, waarin ook DAT Belgium voorkomt.

In het verleden realiseerde DAT Belgium ook al een samenwerking met Google waarbij alle gelabelde websites samen werden gebracht in één marktplaats. Ook hebben alle DAT gelabelde websites intussen zichtbaarheid binnen onze database.

De IAB Europe Navigator is beschikbaar via deze link.

De Media Trust Guide, uitgegeven door DAT Belgium, is hier beschikbaar.