Binnenkort betalen voor reclamevrij YouTube

FacebookTwitterLinkedIn

Google werkt aan een betaalde versie van zijn populaire videodienst YouTube. Dat verklaarde CEO Susan Wojcicki aan de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
Gebruikers die een abonnement nemen, zullen kunnen gebruikmaken van een reclamevrij YouTube.
Wojcicki liet zich onder meer inspireren door de optie in diverse apps, waarbij gebruikers kunnen kiezen voor een betaalde versie als ze de ‘pop ups’ met reclames in de gratis versie zat zijn.

 

“Dat is een interessant model omdat het gebruikers een keuze biedt. We verwachten dat het abonnementsmodel goed zal werken in een wereld waar steeds meer video`s via apps op mobiele toestellen worden bekeken”, zei Wojcicki tijdens een conferentie in Californië.

 

Het valt op dat YouTube hier mogelijk ook gaat kiezen voor het Freemium verdienmodel die LinkedIn, Skype en Spotify eerder hebben geïntroduceerd. Het freemium verdienmodel houdt in dat het product of de service gratis wordt aangeboden, maar de klant moet uiteindelijk betalen voor de echte of een verbeterde versie.

 

Geld vragen voor YouTube in plaats van de site te runnen met advertentie-inkomsten, zou een grote ommezwaai betekenen voor het online videoplatform.