Bart De Smet, CEO van Ageas, is Manager van het Jaar

FacebookTwitterLinkedIn

Bart De Smet, CEO van Ageas, volgt Chris Van Doorslaer van Cartamundi op als Manager van het Jaar. De Franstalige prijs is voor Marc Raisière van Belfius.

“De jury prijst De Smet voor de manier waarop hij uit de as van Fortis een verzekeringsbedrijf met een sterke eigen identiteit en een stevige balans deed groeien. Onder zijn leiding is Ageas uitgegroeid tot een gerespecteerde verzekeraar die niet enkel in Europa maar ook in Azië sterk vertegenwoordigd is”, motiveert juryvoorzitter Luc Vandewalle de keuze van de jury.

Een doorslaggevend argument voor de jury is ook de schikking voor alle burgerlijke claims door oud-Fortis-aandeelhouders, een zeer complex dossier waarmee Ageas een dikke streep onder het verleden kan trekken. Ageas schikt voor 1,2 miljard euro, op een moment dat de groep ongeveer het dubbele in kas heeft.

“Deze prijs bekroont een parcours van zeven jaar, het zou fake zijn om te zeggen dat het mij niks doet. Ik ben blij, ook voor alle mensen die eraan hebben meegewerkt. Ik ben van nature geen individualist”, zegt De Smet in een eerste reactie.

“Een van de belangrijkste verwezenlijkingen uit het voorbije jaar is resettlement. Daarin werkten we veel erfenissen uit het verleden weg, maar creëerden we ook een groei op eigen kracht. Een destructief verhaal werd een constructief verhaal.”

“Elke dag opnieuw moeten we onze waarde blijven tonen aan onze aandeelhouders, medewerkers en partners. Als we dat doen, kunnen we de groei in Azië combineren met heel solide resultaten in Europa.”