Advertiser Personality of the Year: de finalisten

FacebookTwitterLinkedIn
apoy 2017

De Advertiser Personality of the Year (APOY) bekroont adverteerders die als rolmodel kunnen dienen door hun professionaliteit, durf en bijdrage tot het reclamevak. De prijs wordt sinds 2002 georganiseerd door UBA en PUB. De vier finalisten voor de editie van 2017 zijn ondertussen bekend: Lies Eeckman, Zehra Sayin, Alex Thoré en David Willems.

Lies Eeckman is momenteel marketingdirecteur bij Continental Foods, waar ze sinds 2015 aan de slag is. Ze is verantwoordelijk voor allerlei merken gaande van Devos Lemmens tot Royco en Liebig Delisoup. Voordien was ze 10 jaar in dienst bij Alken-Maes. Eeckman is verder jurylid voor de Effie Awards en werd zelf genomineerd als Media Advertiser of the Year tijdens de AMMA’s 2017.

De tweede kandidaat, Zehra Sayin, is CEO van Special Olympics Belgium. Ze startte er in 2009 om de sociale integratie van mensen met een mentale beperking te stimuleren via de sport. Voor ze aan de slag ging bij Special Olympics Belgium heeft Sayin verschillende functies uitgevoerd bij Xerox en de International Polar Foundation. Ze won eerder dit jaar een Effie Award.

De volgende finalist is Alex Thoré, Directeur CRM, Branding & Communication bij Proximus. Hij startte in 2013 bij het toenmalige Belgacom en verzorgde later mee de overgang van Belgacom naar Proximus en de herpositionering van het merk. Eerder doorliep hij verschillende marketing- en communicatiefuncties bij merken als P&G, Pernod-Ricard, Danone en Coca-Cola.

David Willems sluit het lijstje van finalisten af. Vandaag is Willems marketingdirecteur bij Toyota en Lexus. Hij startte zijn carrière echter bij Danone waar hij doorgroeide tot marketingdirecteur voor de Zwitserse markt. Hij werkte eerder ook bij Campbell Food. Net als Lies Eeckman is Willems lid van de jury van de Effie Awards.

De uiteindelijke laureaat zal gekozen worden door de lezers van PUB, de leden van UBA en een professionele jury. De jury bestaat uit: Chris Van Roey (voorzitter), Miguel Aguza (IKEA), Matthias Dubois (Bpost), Harry Demey (LDV United), Christine Brone (PHD), Emmanuel Denis (IPM) en Philippe Warzée (PUB). Op 14 december wordt de laureaat bekendgemaakt.