Ads & Data verzorgt vanaf 2024 digitale videoreclame bij videocontent van VRT

FacebookTwitterLinkedIn

Var gaat verder in zee met Ads & Data. De bestaande commerciële samenwerking voor displayreclame en shortform video breidt zich nu ook uit naar online video. Meer concreet gaat het om unskippable prerolls bij het videoaanbod op VRT MAX.

Met deze samenwerking kan een aantrekkelijk aanbod worden aangeboden aan de adverteerder en kan de lokale digitale reclamesector versterkt worden. Het is ook een antwoord op de toenemende invloed van internationale spelers op de Belgische advertentiemarkt.

In een markt waar grote internationale platformen hun positie alsmaar verder versterken, is samenwerking noodzakelijk om het lokale advertentie-ecosysteem te verankeren. Var en Ads & Data zijn ervan overtuigd dat een intensievere samenwerking een duidelijk antwoord is op de vraag vanuit de advertentiemarkt om nog creatiever de consument te benaderen.

Ads & Data is de nationale reclameregie van Mediahuis, Telenet/Play Media en Proximus; Var is de reclameregie van VRT. Var kan bij Ads & Data rekenen op een groot tv- en digitaal salesteam en op een grote technische expertise. Dat is nodig om vlot in te spelen op de vraag van de lokale advertentiemarkt.

Dat Var met Ads & Data in zee gaat, ligt in het verlengde van de huidige samenwerking. Ads & Data commercialiseert al van bij de start in april 2021 de online reclame voor de VRT-radiozenders. Websites als Stubru.be, MNM.be of Sporza.be maken op die manier deel uit van een breed portfolio van sterke, kwalitatieve online merken in het portfolio van Ads & Data.