4de editie van de Soniq Awards in de startblokken

FacebookTwitterLinkedIn

De Soniq Awards gaan opnieuw van start. Dit initiatief, dat de schijnwerpers zet op “best in class” cases in radio en audio, is daarbij aan zijn 4de editie toe. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Soniq 2023, dat opnieuw een “videofonische radioshow” zal worden. Dit evenement staat gepland op donderdag 16 februari 2023 van 9 tot 10u.

De Soniq Awards 2023 worden zoals vorige editie uitgereikt in 4 categorieën: “Best Use of Radio”, “Best Innovation in Audio”, “Best Branded Audio Content” en “Sonic Branding”. Alle informatie over deze categorieën kan gevonden worden op de website van VIA.

Wat betreft “Sonic Branding” wil VIA een beroep doen op de markt. Tot nu toe stelden de leden van VIA een longlist op. Die wordt dan teruggebracht tot een shortlist op basis van een diepteanalyse, onder meer door in kaart te brengen hoe de sonic branding gebruikt wordt over verschillende mogelijke touchpoints heen.

Voor het opstellen van de longlist staat VIA ook open voor uw input. Kent u een case (nieuw of al ouder, maar wel actief geweest in 2022), dan kan u deze melden aan soniq@viabelgium.media en dan zal deze in de longlist worden opgenomen.

Zowel creatieve agentschappen, adverteerders, productiehuizen als mediabureaus kunnen een dossier indienen. Dit dient ten laatste op 19 januari te gebeuren. Een jury van professionals zal zich begin februari buigen over de oogst en de winnaars kiezen.