Yahoo verdwijnt na overname door Verizon

FacebookTwitterLinkedIn

Vandaag werd bekend in een persbericht dat telecomconcern Verizon voor ruim 4,8 miljard dollar Yahoo overneemt. Daarbij wil het alleen de internetactiviteiten en het vastgoed. De merknaam Yahoo wordt daarmee geschrapt. Eerder kocht Verizon al AOL. Met de overname van Yahoo wil Verizon proberen de strijd aan te gaan met Google. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met Yahoo-‘dochters’ Tumblr en Flickr.

 

Yahoo, opgericht in 1994, geldt als een van de mastodonten van het internet. Maar het bedrijf zag zich begin dit jaar genoodzaakt zijn internetactiviteiten in de verkoop te doen, nadat het in de laatste jaren aan alle kanten werd ingehaald door concurrenten als Google en Facebook.

 

Voor overnemer Verizon is het interessant om de mail, nieuws-, sport – en financekanalen van Yahoo in te lijven. Bovendien krijgt Verizon, de grootste operator van draadloos internet in de VS, toegang tot de mobiele toepassingen en de online- en video-advertentietechnologieĆ«n die Yahoo ontwikkelde, en die nog steeds erg populair zijn bij veel internetgebruikers.