VRT gaat samenwerken met Netflix

FacebookTwitterLinkedIn

Jean Philip De Tender (algemeen manager van VRT-televisie) heeft bevestigd dat de VRT en de Amerikaanse videodienst Netflix gaan samenwerken. Er zullen voorlopig zes VRT-programma’s te bekijken zijn op Netflix, later kunnen er daar nog bijkomen.

 

Netflix, dat op dit moment wereldwijd al 50 miljoen gebruikers heeft, is de online videotheek die sinds kort ook in België beschikbaar is. Voor een vast maandelijks bedrag kan de kijker onbeperkt series en films bekijken.

 

De VRT wil inspelen op het veranderende kijkgedrag door zijn reeksen aan te bieden via Netflix. “Dit is in de eerste plaats een service voor de mediagebruiker die vandaag live en lineair wil kijken, maar anderzijds ook wanneer het hem of haar uitkomt. Vandaar dat de VRT met zijn reeksen op zoveel mogelijk platformen aanwezig wil zijn”, aldus De Tender.

 

“Daar komt natuurlijk bovenop dat we die reeksen verkopen, waardoor er geld terugvloeit naar de VRT. Geld dat we kunnen herinvesteren in nieuwe reeksen. Een deel van de inkomsten gaat ook rechtstreeks naar de co-producenten.”

 

Bron: Deredactie.be.