Voorstelling Canvas-Eén voorjaar 2014: 20 nieuwe titels

FacebookTwitterLinkedIn

Na een geslaagd televisienajaar hebben Eén en Canvas gisterenmiddag (12-12-2013) hun plannen voor het voorjaar voorgesteld. De vaste waarden blijven onverminderd op post, maar daarnaast pakken Eén en Canvas vanaf januari uit met tal van nieuwe titels.

 

Er komen 9 nieuwe programma`s bij Canvas:

 

  • Reyers laat krijgt voortaan een extra editie op vrijdag én een nieuwe host: Kathleen Cools. Het vertrek van Kathleen bij Terzake wordt opgevangen door Annelies Beck.
  • Jan Leyers onderzoekt op acht plaatsen in de wereld hoe mensen omgaan met de snel veranderende economische omstandigheden. Vanaf woensdag 12 februari om 21.35 u.
  • In Niemandsland reist Rudi Vranckx dwars door Afrika, van oost naar west: van Mogadishu naar Timboektoe. Later dit voorjaar.
  • In Grand Central Belge reist Frieda Van Wijck langs de gelijknamige negentiende-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond. Later dit voorjaar.
  • Het blijft in de familie is een documentairereeks over Vlaamse familiebedrijven. Vanaf woensdag 8 januari om 21.10 u.
  • In Surplace laat Dimitri Van Zeebroeck ons op een andere manier kennismaken met vier iconische koerslocaties in Vlaanderen. Later dit voorjaar.
  • In de popquiz: O La La La! voelt Siska Schoeters twee panels van muziekminnend leuk volk aan de tand over hun kennis van de popcultuur. Later dit voorjaar.
  • ‘Nuff Said‘ is een kleurrijke en multiculturele mix van woordkunst, stand-up comedy, video en livemuziek. Vanaf zondag 19 januari om 21.15 u.
  • Puur muziek: Puur muziek brengt een mix van Belgische en internationale topmuzikanten, concerten, voorstellingen en documentaires. Vanaf zondag 5 januari om 12.00 u.
  • Publiek geheim en Canvasconnectie komen terug. Hoera cultuur!, Memotv, Comedy Total, Headliners en andere vaste waarden lopen gewoon door.

 

U vindt hier een online versie van de persmap van Canvas.

 

 

Ook de vaste waarden van Eén blijven op post, maar daarnaast brengt de zender dit voorjaar elf nieuwe titels. 

 

Een blik op de wereld

 

In Manneken Pis houdt Arnout Hauben halt bij de belangrijkste hotspots in Brussel. In zijn motorhome vraagt hij een onophoudelijke stroom buitenlanders wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze willen tonen uit hun thuisland.

 

In de docureeks Iedereen Duivel ziet de kijker vanop de eerste rij hoe de ‘gouden generatie` Rode Duivels zich samen met haar fans kwalificeerde voor het WK in Brazilië.  

 

Via Annemie is een nieuwe reportagereeks van Annemie Struyf, met ontroerende en aangrijpende verhalen, balancerend op de grens van leven, liefde en hoop. Via Annemie stappen we door deuren die steevast voor buitenstaanders gesloten bleven.

 

In de vijfdelige reeks The big 5 van Europa gaat Chris Dusauchoit op zoek naar de vijf indrukwekkendste dieren van ons continent.

 

Op maandag brengt Eén dit voorjaar het gloednieuwe programma Ooit komt het goed.

 

Fictie van de bovenste plank

 

In Vlaamse Velden herdenkt Eén de ‘Groote Oorlog`. Het is een episch familieverhaal over hoe een gezin tijdens een oorlog probeert te overleven, met Lize Feryn, Matthieu Sys, Wietse Tanghe, Wim Opbrouck en Barbara Sarafian in de hoofdrollen.

 

Voor de nieuwe fictiereeks Marsman, geschreven door Mathias Sercu, kruipt Jurgen Delnaet in de huid van Nico Marsman, een veertiger die zijn moeder verloor en sindsdien de zorg voor zijn autistische broer op zich heeft genomen.

 

Eén legt de kijker nog meer in de watten met The white queen, na Parade`s end de tweede historische coproductie van – onder andere – Eén en de BBC.

 

Entertainment: spanning en ontspanning

 

In de aanloop naar het WK voetbal pakt Eén uit met De 12de man, een algemene kennisquiz gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke.

 

Achter de feiten is een nieuw satirisch sketchprogramma geïnspireerd op de actualiteit.

 

Wauters vs Waes. De boegbeelden van Eén en VTM nemen het tegen elkaar op in tien uitdagingen, gebaseerd op ideeën van de kijker. Wie de meeste uitdagingen wint, mag zich de winnaar van Wauters vs Waes noemen. 

 

Verlengd wegens succes

 

Loslopend wild, Voor hetzelfde geld, De neus van Pinokkio, Dieren in nesten en De klas van Frieda.

 

Klik hier voor het persdossier van één.