Voorjaarsprogrammatie SBS bekendgemaakt

FacebookTwitterLinkedIn

Gisterenavond maakte SBS de voorjaarsprogrammatie voor zenders VIER, VIJF en ZES bekend. Op VIER komen zeven nieuwe voorjaarsprogramma’s (vb Ex-Gangster) in een combinatie met vaste afspraken (vb. Hotel Römantiek). Ook kondigde de zender ‘Dancing With the Stars’ aan in het najaar. VIJF pakt uit met Temptation Island en de digitale primeur Goedele on Top. ZES, de zender met Amerikaanse inhoud, plant ook enkele nieuwe series waaronder Constantine en McGyver.

 

VIER: Zeven nieuwe voorjaarprogramma’s

vierVIER bouwt in 2018 verder aan een breder en herkenbaar zendschema met evenveel nieuwe programma’s naast vaste afspraken. Nieuwe programma’s dit voorjaar zijn onder meer de docureeks ‘Ex-Gangster’, de fictiereeks ‘Gent West’, ‘Karen maakt een plaat’ en de veelbelovende ‘Leeuwenkuil’.

Van maandag tot donderdag mag het publiek zich verwachten aan vaste afspraken. Er komen nieuwe seizoenen van het hartverwarmende ‘Hotel Römantiek’, ‘Topdokters’, ‘Bartel in het Wild’, ‘Huizenjagers’ en de studio-show ‘Control Pedro’. Sports Late Night blijft dit voorjaar de vaste voetbalafspraak elke vrijdag, zaterdag en zondag.

Later dit voorjaar slaat ‘De Mol’ toe in Mexico en gaat ‘Gert Late Night’ terug aan boord van de Evanna. VIER zal ook nieuwe seizoenen brengen van ‘Stukken van Mensen’, ‘Komen Eten’ en ’t Is Gebeurd’. Verder behoren ‘De Boxy’s’, ‘Grillmasters’ en ‘Nieuwsjagers’ dan tot de nieuwe programma’s.

Programmadirecteur Annick Bongers: “Onze ambitie? Een brede programmamix aanbieden op zoveel mogelijk schermen. Ongedwongen, complexloos, zelfrelativerend en liefst verrassend. Dat is waar we voor gaan.”

Naast de voorjaarsprogrammatie werden door SBS ook enkele zaken voor het najaar bekendgemaakt. Zo zullen op dinsdag live voetbalmatchen worden uitgezonden van de Champions League en zal in het weekend een geheel eigen versie van de succesvolle danswedstrijd ‘Dancing With the Stars’ volgen.

Meer informatie lees je hier.

 

VIJF verleidt dit voorjaar met Temptation Island en digitale primeur Goedele on Top

vijfHet voorjaar van VIJF pakt in 2018 uit met een dubbele portie verleiding. De kandidaten uit het nieuwe seizoen van ‘Temptation Island’ klappen uit de biecht in het gloednieuwe online-programma ‘Goedele on Top’. Ook stylingheld Jani keert terug met een tweede seizoen van ‘Shopping Queens’.

Dit voorjaar zal ‘Temptation Island’ op donderdagavond te zien zijn. Vanaf 1 februari kunnen VIJF-kijkers schaamteloos genieten van het nieuwe seizoen dat meteen met een dubbelaflevering van start gaat. Wie trouwens niet genoeg krijgt van het veelbesproken programma, kan voortaan na elke aflevering terecht bij ‘Goedele on Top’. Op VIJF.be praat Goedele Liekens namelijk na met de meest markante kandidaat uit de aflevering. Met Goedele on Top wil VIJF in 2018 inspelen op de digitalisering én de talkability nog groter maken. Deze digitale primeur is meteen het eerste volwaardige VIJF-programma dat alleen en integraal op tablet, smartphone en PC kan worden bekeken.

Later dit voorjaar kleurt Jani Kazaltzis opnieuw het scherm van VIJF met een tweede seizoen van ‘Shopping Queens’. VIJF verbreedt verder haar serie-aanbod met de nieuwe dramareeks ‘Doubt’ waarin Katherine Heigl (Grey’s Anatomy, Knocked Up) schittert als succesvolle advocate die verliefd wordt op een cliënt. Ook nieuwe afleveringen van de populaire series ‘Grey’s Anatomy‘, ‘Criminal Minds‘, ‘Elementary‘, ‘Saving Hope‘ en ‘The Night Shift‘ maken dit voorjaar hun opwachting.

Meer informatie lees je hier.

 

ZES verrast dit voorjaar met gloednieuwe series MacGyver en Constantine

zesOok in 2018 laat ZES het beste van zichzelf zien: van blockbusters op maandag, tot de grootste filmklassiekers op dinsdag en spannende actiefilms op woensdag. Donderdag is topseriedag bij ZES, goed voor marathonuitzendingen van first class Amerikaanse topseries. Bingewatchen geblazen op vrijdag en zaterdag, want dan mag de kijker zich verwachten aan de meest bloedstollende crime reeksen. Zondagavond is supernatural night: say hi to sci-fi.

ZES breidt zijn serieaanbod dit voorjaar uit met enkele gloednieuwe reeksen. De science fiction serie ‘Constantine’ – gebaseerd op de Hellblazer strips van DC Comics – gaat op zondag 28 januari van start. Later dit voorjaar verschijnt ook de gloednieuwe serie ‘MacGyver’ op ZES. De remake onthult een nieuwe kijk op de klassieke serie waarin de jonge MacGyver centraal staat. Verder staan het derde (en laatste) seizoen van de topserie ‘Zoo‘ en de samenvatting van de Oscaruitreiking op het programma.  Ten slotte nieuwe afleveringen van crimeseries ‘The Blacklist‘ en ‘Blue Bloods‘, en nieuwe seizoenen van ‘Gotham‘, ‘Supernatural‘ en ‘Smallville‘.

ZES scoorde vanaf dag één ruim boven het objectief van 1 procent. Door consequent Amerikaanse films en series te programmeren op vaste themadagen of in marathonuitzendingen haalt de tv-zender sinds zijn start een gemiddeld all day marktaandeel van 2,3% op VVA 18-54. Bovendien is de zender deze maand bezig aan zijn sterkste maand ooit met een gemiddeld all day marktaandeel van 3% op VVA 18-54. Nu VIER en VIJF in primetime steeds meer lokale producties uitzenden, kunnen de film- en serieliefhebbers terecht bij ZES voor het beste uit de USA.

Meer informatie lees je hier.

 

Ten slotte: klik hier voor meer informatie rond de programmatie in 2018 van de andere SBS-zenders Discovery, TLC, njam! en Play Sports.