VIER wil ook in voorjaar uitdager zijn van VTM en Eén

FacebookTwitterLinkedIn

Ook in het voorjaar wil VIER zijn concurrenten VTM en Eén het vuur aan de schenen leggen. De tv-zender van SBS pakt de komende maanden uit met nieuwe seizoenen van bekende sterkhouders, nieuwe eigen programma’s en drie nieuwe schermgezichten. Naast Viktor Verhulst maken namelijk ook Dina Tersago en Evi Hanssen hun opwachting. Zij zijn voor het eerst niet alleen op VTM, maar ook op VIER te zien.

VIER profileert zich al een tijdje als de kleinste van de drie grote algemene zenders in Vlaanderen. “We zijn de kleinste van de drie grote”, zegt programmadirecteur Annick Bongers. “Ook dit voorjaar willen we op dat elan voortgaan. We willen niet de grootste zender van Vlaanderen worden, maar wel de ‘challenger’ zijn en opnieuw de andere twee grote zenders uitdagen en verrassen. Dat doen we met opvallende programma’s, maar ook door verrassende uitzenddagen of -uren.” Bongers verwijst onder meer naar De Mol, dat vorig jaar plots op zondagavond werd geprogrammeerd.

Tegelijk wil de zender zijn kijkers blijven verrassen. “Dat doen we met nieuwe programma’s, maar tegelijk hebben we nood aan vertrouwde bouwstenen. Het is fijn en belangrijk dat we steeds meer kunnen leunen op een tweede of derde seizoen van bekende reeksen. Daarmee kunnen we een stabiel publiek bereiken en bij ons houden.”

Eén van de nieuwkomers is “Help, mijn borsten staan online”, waarin Evi Hanssen het taboe rond sexting, grooming en sextortion wil doorbreken. De documentairereeks “Forever Young” herneemt de reis van een jongere die tijdens die reis om het leven kwam. Frances Lefebure doet de trip met vrienden en familie van de jongere.

In “Trafiek Axel” onderzoekt Axel Daeseleire zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop, ook vrouwen, dieren, organen en zelfs kinderen. Dina Tersago presenteert “Blind Gekocht”, waarin zes koppels al hun spaarcenten toevertrouwen aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect, die voor hen een nieuw huis kopen.

“Don’t Worry Be Happy” is de nieuwe reeks van Peter Boeckx, die een aantal mensen volgt die leven zonder materiële welvaart. In de spin-off “Schatten van Mensen” volgt de kijker de experten uit “Stukken van Mensen” bij hun dagelijkse bezigheden. “De Ambassade” volgt de verhalen van Belgen die in het buitenland in de problemen geraken en hulp zoeken bij de Belgische ambassade of het consulaat.

SBS haalde ook de rechten binnen voor de Vlaamse versie van de interactieve realitysoap “Love Island”, die momenteel wereldwijd furore maakt en door Viktor Verhulst gepresenteerd zal worden. Het is nog niet bekend of de reeks op VIER of VIJF wordt uitgezonden.

VIER verwacht ook veel van nieuwe seizoenen van “Callboys”, “Hotel Römantiek” (in Tunesië) en “De Mol”. Verder zijn er nieuwe seizoenen van andere sterkhouders als “Topdokters”, “Gent West”, “Auwch”, “De Sollicitatie” en “Gert Late Night”.

Ook het avondprogramma “Huizenjagers” komt terug. “Dat programma staat tegenover de soaps van Eén en VTM en blijft groeien. Het is een belangrijke voortrekker voor onze avondprogrammering”, legt Bongers uit. De commerciële zender heeft niet de ambitie om op korte termijn tijdens de vooravond te gaan concurreren met Eén en VTM. “Zij hebben een nieuwsuitzending en de Vlaming kijkt erg trouw naar het nieuws.”

Ook sport, waaronder vooral voetbal, wordt steeds belangrijker. “Het haalt kijkers naar VIER die vroeger niet naar ons keken. Hopelijk blijven ze bij ons en pikken ze iets mee dat ze anders niet zouden kijken.”

Intussen werken diverse teams aan nieuwe reeksen. Zo zijn Rik Verheye, Koen De Poorter en Jelle De Beule een nieuwe komische reeks aan het schrijven. Pedro Elias werkt met zijn vrouw aan het scenario van een nieuwe fictiereeks.

Meer info over alle voorjaarsprogramma’s op VIER, VIJF en ZES vindt u hier.

Bron: Belga.