Veerle Van Mierlo van bpost is nieuwe voorzitter van C²

FacebookTwitterLinkedIn

De raad van bestuur van , de Belgische vereniging van communicatie-deskundigen, heeft Veerle Van Mierlo (bpost) benoemd als nieuwe voorzitter. Zij volgt Kris Poté (Capgemini) op, die na 5 jaar voorzitterschap de fakkel doorgeeft. Eveline De Ridder (Whyte) blijft aan boord als ondervoorzitter. Daarmee heeft C² voor het eerst in haar geschiedenis een vrouwelijke voorzitter en ondervoorzitter.

Ik ben er van overtuigd dat we samen met deze sterke Board ons vak in de volgende jaren verder kunnen uitdragen en vorm geven. C² heeft heel wat te bieden voor jonge en minder jonge professionals in corporate communicatie. We hebben ons als Board samen geëngageerd om een paar fundamentele zaken onder de loep te nemen, zoals onze positionering, de ledenwerving, en het uitbouwen van een sterk aanbod activiteiten voor zowel in house profielen als collega’s uit agentschappen”, vertelt nieuwe voorzitter Veerle Van Mierlo.

De leden van de Board van C² zijn met elf, vijf uit communicatie-agentschappen en zes uit bedrijven of non-profit organisaties : Veerle Van Mierlo (bpost), Eveline De Ridder (Whyte), Veronique Adam (Dentons), Christopher Barzal (akkanto), Jean-Christophe Dupas (Virya Energy), Erik Lenaers (Weber Shandwick), Bert Leoen (Proximus), Florence Muls (Engie), Kris Poté (Capgemini), Tom Van de Vreken (UZA) en Nathalie Verbeeck (Grayling).

Uittredend voorzitter Kris Poté zegt: “Ik ben dankbaar dat ik C² gedurende 5 jaar mocht leiden als voorzitter. De voorbije jaren hebben er voor gezorgd dat er heel wat veranderingen hebben plaatsgevonden in het communicatielandschap. Dat is transparanter, participatiever, sneller en vooral hybrider geworden. E-communicatie en corporate communicatie gaan nu hand in hand, en dat is nog steeds het domein waar C² en haar leden zich op toeleggen.”