StuMPA 2020-2021: De winnaars zijn bekend

FacebookTwitterLinkedIn

Speciale omstandigheden vragen om een speciaal programma.

De StuMPA-verdediging 2020-2021 vond daarom dit jaar uitzonderlijk niet plaats in het kader van de Young Creatives Day. Vrijdag 18 juni konden de 16 genomineerden van de Student Magazine Print Awards na herhaaldelijk uitstel eindelijk hun creatieve werk rond het magazinemediamerk van hun keuze verdedigen. Bij WE MEDIA, weliswaar rechtstreeks voor de jury, maar, helaas, zonder publiek.

De 16 genomineerden werden tijdens de eerste ronde van de 12e editie van de StuMPA gekozen uit de 97 tweede- en derdejaarsstudenten van de 5 deelnemende Hautes Ecoles en Art Graphic / Advertising.

Na de verdediging verschillende keren te hebben uitgesteld, kon WE MEDIA de 16 studenten dan toch nog in levende lijve verwelkomen. Bij de presentatie van hun project deden ze in originaliteit zeker niet voor elkaar onder: zowel in hun ‘live’ verdediging als in de video met hun project, wisten de creatieven van morgen de jury te charmeren met bijzonder originele ideeën en creatieve uitvoeringen.

Na 2 uur de presentaties van de studenten aangehoord te hebben, trokken de 9 juryleden zich terug om te beraadslagen. Elke student kreeg punten toebedeeld op basis van 6 criteria: het creatieve idee, de printproductie, het digitale concept, de link met het magazinemerk, de kwalitateit van de video en de mondelinge verdediging van het project.

De taak was absoluut niet gemakkelijk voor de jury, maar het vonnis viel dan toch rond 17.00 uur.

1 / Gouden StuMPA

  • Eva Foucart (HelHa) met Magsik, het 1e luistermagazine.

2/ Zilveren StuMPA

  • Laura Dewierdt (HelHa) en haar praktische concept voor Colora.

3/ Bronzen StuMPA’s

  • Fran Scheers (LUCA School of Arts Ghent) en haar magazine op toiletpapier.
  • Cécile Yaramis (ESA Saint-Luc Bruxelles) met een concept rond inclusiviteit.
  • Mandy Antoine (ESA Saint-Luc Liège) met de ondersteuning van barpersoneel.

De StuMPA voor de Beste School keert dit jaar terug naar LUCA School of Arts Gent, vertegenwoordigd door Anneke Rombaut en haar zeer creatieve leerlingen.

De jury bestond uit 3 creatievelingen: Sam De Win (Prophets), Marie-Laure Cliquennois (TBWA) en Fred Zouag (mortierbrigade); 1 leraar van deelnemende scholen: Philippe Lepinois (ESA Saint-Luc Brussel); 2 journalisten van de professionele pers: Marine Dehossay (PUB) en Damien Lemaire (Media Marketing – voorzitter van de jury) en 2 vertegenwoordigers van de uitgever-leden van WE MEDIA B2C: Pascaline Goffin (IPM) en Tom Wattez (Roularta).Proficiat aan de deelnemers van deze 12e editie van de StuMPA, bedankt aan alle juryleden en tot ziens bij de start van het schooljaar voor een nieuwe briefing.

Bekijk de cases en lees het volledige artikel op de website van Magazine Media.